GTX 970 Sistem Toplama

Burak Gözü

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem hakkında bilgi istiyorum, öneriniz falan varsa söyleyebilirsiniz..
Vatan bilgisayar sanırım ücretlerini arttırmış sistemin, 60-70tl arası fark var 2-3 gün öncesine göre, hafta sonu indirim yapıyorlar mı onu da merak ediyorum..
Sanırım sistemi orada kuruyorlar ama işletim sistemini falan da yüklüyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart 5 serisi seçin ekran kartı MSI tercih edin güzel sistem.

Stokta bulamadım ilk onu seçmiştim ama ikisi arasında kaldım, dual bios işime yarayan bir özellik olursa eğer 7 ile gitmeyi düşünüyorum

O anakarta ramlar az gelir ramların mhzlerini yükselt derim para yetmezse boşuna anakarta okadar para verme daha uygun bişey bak

İ5 4690 işlemci 1600 mhz destekler
Daha yükseğini o.c ile kullanır ama arkadasın seçtiği işlemcinin çarpan ı açık olmadığı için o.c yapmayacağı belli

O.c yapmayacaksan seçtiğin anakarta gereksiz para verirsin

Tabi paran varsa yine sen bilirsin
Benim fikrim bu

Arkadaşlar kusura bakmayın yazamadım, konu başlığı yanlış attığım için yetkim elimden alındı..

8GB ram'e genelde yeter demişler o yüzden o civarda aldım, MHz'lere o kadar da dikkat etmedim.. dual bios tavsiye eder misiniz anakart için?
İşlemci çarpanı açık mı alsam hala karar veremedim, hiç OC yapmadığım için kararsızım, ilerde upgrade şansım çok daha fazla olur öyle alırsam da..
Aradaki fiyat farkı değer mi? Bir de tabi işlemci için fan gerekecek sanırım OC için..

Teşekkür ediyorum değerlendirmeler için

Anakartı 5, işlemciyi 4690K yapmanızı tavsiye ederim. Şimdi yapmasanız bile ileride oc öğrenip sisteminizin ömrünü uzatabilirsiniz. Eğer bir sıkıntı oluşturmuyorsa GTX970'i msi almanızı tavsiye ederim, zotac pek memnun kalınan bir marka değil çünkü.

Sistemi alırsanız işletim sistemini orada yüklüyorlar diye biliyorum

İşlemci soğutucu çok masraflı bir şey değil, 136tl'ye Cooler Master Hyper 212 evo işinizi görür mesela.

Anakartı 7 diye düşünmemin tek sebebi dual bios özelliği.. Bios çok çöküyor mu güncellemelerde falan bilmediğim için, servisle uğraşmak istemiyorum, o konu hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.
Zotac'ın bu son editionunun dışında hepsinde coil whine veya ses çıkartma sorunu olduğu için bunu seçmiştim, tekrar gözden geçireyim. Zotac sorunlu mu o kadar?
Aynen herkesin tavsiye ettiği marka o, ama 3.5'ten 4.2ye falan çıkartmaz herhalde değil mi?

BIOS güncellemelerinizi msi'ın sitesinden indirdiğiniz sürece ve güncelleme yapılırken elektriklerin kesilmesi gibi sıkıntılar olmadığı sürece çökmez. Ama o riski bile yok etmek istiyorsanız siz bilirsiniz tabii.

Eğer yaptığınız araştırma sonucu coil whine yapmıyorsa bu sürüm, (Denemeden emin olmayın bence) alın tabii. Sadece pek tercih edilen bir marka değil kendileri. Ondan öyle dedim.

4.2'ye bence sorunsuz çıkartır, google'a işlemcinizi ve yanına hyper 212 evo yazarak aynı işlemci ve soğutucuyu kullanan insanların nasıl sıcaklıklar aldıklarını görebilirsiniz. Sıcaklık 70 dereceyi geçmiyorsa gayet iyidir.

Ben msi 970 kullanıyorum, coil whine olayı sadece kart %99 kullanımdayken oluyor. O da 4K çözünürlükte zorlarsanız meydana gelecektir anca. 1080p monitörümde hiçbir oyunu oynarken coil whine sorunuyla karşılaşmadım. Bir kere verdiği fps'yi görmek için 4K monitör takmıştım sisteme, bir tek o zaman duydum o da arada bir oluyordu.

Son düzenleme:
Tamamdır, bilgiler için teşekkürler.. Bu güncellemeler hala otomatik değil sanırım.. geriye kasa ve ramler kaldı seçilecek/düzeltilecek sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…