GTX 970 Sistem VGA Monitör Uyumu

Lippschwitz

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Öncelikle bende BenQ XL2411 mevcut, ben bu monitörü HDMI ve VGA'ya takınca sadece 60 Hertz alıyorum. O yüzden 144 Hertz için sadece DVI girişine takabiliyorum. Öncelikle sorunum şu. Ben 2. ekranımı kullanmak istiyorum, elimde fotoğraftaki uca sahip bir ekran var, yaklaşık 8-9 yıllık. Benim ekran kartım GTX 970'in girişlerindeki VGA'ya bu girmiyor. Bunun için bir çeviriciye ihtiyacım var ama DVI hariç çevirici bulamadım. Bana önerebilceğiniz en fazla 20 TL dönüştürücü var mı? DisplayPort veya diğer girişlerde neden 60 Hertz üstü alamadığımın çözümünü gösteren olursa çok sevinirim.

Monitör Girişi:
119.jpg

Ekran Kartı Girişi:
120.jpg

"DVI Dual Link" ve "DisplayPort" çıkışları ile 144 Hz görüntü alabilirsiniz. VGA, standart DVI ya da HDMI ile 144 Hz'e ulaşamazsınız. Şu an için HDMI ile en yüksek 120 Hz alınabiliyor ancak bunda kullanılan kablo da önemli. Hem ekran kartı hem de kablo desteklemeli o teknolojiyi. Her HDMI 120 Hz desteklemez. Son olarak, aktif dönüştürücü ibaresine sahip dönüştürücü almanız gerek "çalışma ihtimalini arttırmak için". 20 TL'lik standart dönüştürücüler kuvvetle muhtemel işinizi görmeyecektir. Aktif dönüştürücüler 45-60 TL civarındaydı son baktığımda.

"DVI Dual Link" ve "DisplayPort" çıkışları ile 144 Hz görüntü alabilirsiniz. VGA, standart DVI ya da HDMI ile 144 Hz'e ulaşamazsınız. Şu an için HDMI ile en yüksek 120 Hz alınabiliyor ancak bunda kullanılan kablo da önemli. Hem ekran kartı hem de kablo desteklemeli o teknolojiyi. Her HDMI 120 Hz desteklemez. Son olarak, aktif dönüştürücü ibaresine sahip dönüştürücü almanız gerek "çalışma ihtimalini arttırmak için". 20 TL'lik standart dönüştürücüler kuvvetle muhtemel işinizi görmeyecektir. Aktif dönüştürücüler 45-60 TL civarındaydı son baktığımda.

Bu linkteki iş görmez mi?

Denemek gerek. Artık VGA devri bitti, hiçbir analog dönüştürücünün çalışacağının garantisini veremiyorum. İnternetten aldığınızda iade şansınız olması gerek, firmayı arayıp sorun. Çalışmazsa iade edeceğinizi belirtin. Kabul etmiyorlarsa oradan almayın. Ama attığınız linteki aktif dönüştürücü evet. O tarz bir ürün bulmanız gerek.

DisplayPort veya diğer girişlerde neden 60 Hertz üstü alamadığımın çözümünü gösteren olursa çok sevinirim.

Burayı hatalı yazmışsınız siz HDMI ve VGA girişine taktığınızı, bu girişlerden 60Hz aldığınızı belirtmişsiniz. Yani hiç DisplayPort'tan takıpta 144Hz alamama gibi bir durumunuz olmamış. Tahminimce orda HDMI demek istediniz. Bu arada o monitörü istesenizde DisplayPort'tan bağlayamazsınız. Bu monitörün DisplayPort desteği yok. Bence bu monitörün en büyük dezavantajı bu aslında yakın fiyatlı olan Asus'u alsaydınız iyiydi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı