İyi Günler,
Şu son 7 aydır MSI Afterburner keşfetmem sayesinde oyunlarda detaylıca donanımımın ne kadar çalıştığını yüzde kaç neyin, ne kadar kullanılabildiğini görebiliyorum .Çıkış tarihinden 1 yıl sonra aldığım BF1 1080p Ultra ayarlarda 75FPS hiçbir sıkıntı yaşatmadan kendisini oynatmıştı. Ancak son zamanlarda FPS 40-55 civarlarında gezerken GPU kullanımı maksimum %55olurken , CPU kullanımı dört çekirdekte de %100 gözüküyor. Donanım bilgisi neredeyse sıfır olan birisi bile bu detayları görünce bir sorun olduğunu anlayabilir. Aynı sıkıntı BFV oynarken de yaşıyorum, çıkışından 6 ay sonra aldığım BFV orta-yüksek 1080p'de 70 FPS verirken şimdi 40-65 arasında gelip gidiyor ve bu durum ayarları düşürsem de iki oyunda da aynı, işlemci ne olursa olsun %100 kullanımda duruyor. 16 GB RAM'den kullanılan 7500, 4GB GPU Video RAM'den ise 1458 kullanım gözüküyor.
Sistemim;
+Asus Strix Nvidia GTX970 4GB - (496.49 Installed Driver)
+(2x) 8 GB HyperX RAM
+İntel-İ5 6600K 3.8ghz
+Motherboard GIGABYTE Z170-D3H
Şans eseridir ki paylaşmak için aldığım ekran görüntüsünde istatistiklerde bahsettiğimin biraz dışında değerler gözükmüş
) (Ekran görüntüsü BF1'e aittir.)
Yardım edecek tek bir kişi yok mu? FPS nasıl yükselteceğim? GPU önceliğini nasıl arttıracağım?