GTX 970 sistemde %100 işlemci kullanımı ve 40-55 FPS alımı

İşletim sistemi
Windows 10

Mansur D

Centipat
Daha fazla  
İyi Günler,

Şu son 7 aydır MSI Afterburner keşfetmem sayesinde oyunlarda detaylıca donanımımın ne kadar çalıştığını yüzde kaç neyin, ne kadar kullanılabildiğini görebiliyorum .Çıkış tarihinden 1 yıl sonra aldığım BF1 1080p Ultra ayarlarda 75FPS hiçbir sıkıntı yaşatmadan kendisini oynatmıştı. Ancak son zamanlarda FPS 40-55 civarlarında gezerken GPU kullanımı maksimum %55olurken , CPU kullanımı dört çekirdekte de %100 gözüküyor. Donanım bilgisi neredeyse sıfır olan birisi bile bu detayları görünce bir sorun olduğunu anlayabilir. Aynı sıkıntı BFV oynarken de yaşıyorum, çıkışından 6 ay sonra aldığım BFV orta-yüksek 1080p'de 70 FPS verirken şimdi 40-65 arasında gelip gidiyor ve bu durum ayarları düşürsem de iki oyunda da aynı, işlemci ne olursa olsun %100 kullanımda duruyor. 16 GB RAM'den kullanılan 7500, 4GB GPU Video RAM'den ise 1458 kullanım gözüküyor.

Sistemim;
+Asus Strix Nvidia GTX970 4GB - (496.49 Installed Driver)
+(2x) 8 GB HyperX RAM
+İntel-İ5 6600K 3.8ghz
+Motherboard GIGABYTE Z170-D3H

Şans eseridir ki paylaşmak için aldığım ekran görüntüsünde istatistiklerde bahsettiğimin biraz dışında değerler gözükmüş ) (Ekran görüntüsü BF1'e aittir.)
Yardım edecek tek bir kişi yok mu? FPS nasıl yükselteceğim? GPU önceliğini nasıl arttıracağım?
Yardım edecek tek bir kişi yok mu? FPS nasıl yükselteceğim? GPU önceliğini nasıl arttıracağım?

Dosya Ekleri

• Battlefield 1 6546657.png
    152,6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…