Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim.
Sürekli PC'de HDMI sinyal yok hatası alıyorum. Oyun oynarken, film izlerken ya da birden fazla işlem yaparken oluyor. Ama daha çok oyun esnasında oluyor. Mesela ani hareket ya da ateş etme sahnelerinde donma ve kasılma oluyor sonra birden HDMI bağlantısı kesiliyor. PC çalışıyor, her şey çalışıyor, sesler de geliyor ama HDMI hatasını bilgisayarı kapatıp açmadan düzeltemiyorum. Darboğaz olmasından şüpheleniyorum, çünkü bilgisayarımda SSD, HDD, PSU ve ekran kartım yeni. Ama işlemci anakart ve RAM'ler eski. Bazen hiçbir şey yokmuş gibi çalışıyor bazen de üst üste hata veriyor. Bir türlü çözemedim. Monitörü sallayınca bile kesilme oluyordu ama sürücüyü güncelleyince oda hata vermiyor.
Yapılanlar: Monitör yenilendi, HDMI kablosu yenilendi.
Donanım:
Intel i3 2100 işlemci
MSİ GTX 970 Ekran kartı
GIGABYTE H61M-S2-B3 Anakart
12 GB RAM
2 TB HDD
120 GB SSD
CORSAİR 650 WATT PSU
Şu an monitörü sallıyorum bir şey olmuyor zaten uzun zamandır da böyle bir sıkıntı yok. Ama şimdi bir film açtım yine HDMI hatası verdi ve açıp kapatmadan düzelmedi. Neyden ötürü yaptığını çözebilsem ona göre servise falan götüreceğim ekran kartını. Bu aralar oyunların ani sahnelerinde çatışma vs atmaya başladı. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Sorun nedir sizce?