GTX 970 Sistemde Kasma Sorunu

Berk Saltuk

Kilopat
Daha fazla  
Ben 2 hafta kadar önce bilgisayar topladım. Vatan'da montajladılar ben gidip teslim aldım, daha sonra Windows 10 kurdum, ekran kartı driverları falan kurdum. Bir tek bios güncellemedim. Daha önce buna benzer bi konu açmıştım "Gtx970 ani fps düşüşleri" diye. Orada "pc ilk açıldığında kasma yok bi oyuna girip 45 dakika oynadığımda kasmalar oluyor ve oyundan çıktığımda da bu kasmalar devam ediyor" demiştim. Bi arkadaş ısınma sorunu olabilir demişti ama ısı değerleri normaldi ve ben sorunun tam olarak böyle olmadığını farkettim. Bilgisayarı açıyorum, biraz kullanıyorum 30 dakika-1 saat kadar, sonra kasmalar başlıyor, pc resmen kafayı yiyor. Sonra Windows yanıt vermiyor gibisinden bi uyarı veriyor. Daha sonra siyah bi ekran geliyor, geri açılıyor ama kasma geçmiyor. Bugün de şöyle bi şey oldu, oyun indiriyordum pcyi açık bırakıp yemek yemeye gittim geldiğimde monitörü açtım ve yine kasmalar başladı. Bir çözümünü bulamadım lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada sistem özellikleri:

Asus Gtx970 ekran kartı
Msi Z170a m3 gaming anakart
İntel i5 6600 işlemci
Corsair 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnız yeni fark ettim. Z170 yonga setine 6600 almışsınız. Çok saçma boşuna para.

Yalnız yeni fark ettim. Z170 yonga setine 6600 almışsınız. Çok saçma boşuna para.

Niye boşuna olsun da? Çarpan kilidi kapalı olunca O.C. yapılmıyor mu? Ki o anakart da O.C. için baya yardımcı olacaktır arkadaşa. Ha oldu da bir aksilik çıktı diyelim anakarttaki Slow Mode seçeneğiyle sorun ortadan kalkar.

"Slow Mode: Uç noktada CPU frekanslarında hızaşırtma yaparken karşılaşılan açılış problemlerini gidermenize yardımcı olur. Bu özelliği devreye soktuğunuzda CPU oranı geçici olarak varsayılan değerlerin altına düşürür ve Windows arayüzüne başarılı bir şekilde ulaşmanızı sağlar."

Bu şekilde olacak durumlarda işlemci garanti dışında.

Bugün eve geç geldim o yüzden güncelleme islerini yarın yapmayı düşünüyorum. Firmware nasıl güncellenir onun hakkında bilgisi olan var mı veya vbios?

Bugün eve geç geldim o yüzden güncelleme islerini yarın yapmayı düşünüyorum. Firmware nasıl güncellenir onun hakkında bilgisi olan var mı veya vbios?
VBIOS'un açılımı VGABIOS'dur ve internette rehberler bulunur.Güncellemek ne dakar faydalı olsada aksilik halinde ekran kartı güme gider Firmware'de aynı şekilde riskli.Bence güncellemeyin.Durum ne oldu peki?

Bu arada RAM montajındada sıkıntı olabilir.

Berk kardeşim daha önceden de söylediğim gibi senin sıkıntı işlemci soğutucu montajından kaynaklanıyor, vidaların tam sıkılmamasından. Soğutucuyu söküp termal macunu yenile ve vidaları çapraz olarak eşit oranda tam sık. Firmware falan uğraşma.

Aslında dediğiniz doğru. Daha önce başıma gelmişti böyle bir durum. Normal soğutucumun terman macunu zamanla yoıranmıştı. Bende sıvı soğutucu aldım ve hepsini güzelce kendim monteledim.

Bilgisayara girme fırsatım olmadı henüz. Ama büyük ihtimalle tekrar montajlarım.
Firmware ve vbios güncelleyip risk almak istemiyorum, en güzeli boş bi zamanımda tekrar montaj yapmak. Dediğin gibi işlemci Soğutucu montajını düzgünce yapayım. Madenci8080'in dediği gibi rame falan da bakmış olurum hem. Umarım bunları yaptıktan sonra sorun ortadan kalkar

Arkadaşlar pcyi ilk açtığımda ram kullanımı %15 civarında falan ama bi süre sonra ram kullanımı %85ten aşağı inmiyor, kasma oluyor. Sıkıntı bu olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…