Berk Batuhann
Femtopat
Daha fazla
Ortalama 1 ay önce işlemcimi Ryzen 3 1200'den Ryzen 5 3500X'e yükselttim ve bu durumdan sonra hata almaya başladım. İlk gün 4 5 saat sonra, ikinci gün 3, sonraki günlerde daha da sıklaştı mavi ekran verme süresi. Tamire götürmeden önceki son gün 15 dakikada bir alıyordum. PC topladığım ve işlemci değiştirdiğim yere götürdüm PC'yi. Format atıp geri verdi. Ona götürmeden önce ben de format atmıştım ama çözülmedi. İlk gün çözüldü zannetsem de tekrar mavi ekran almaya başladım. Sağ olsun bir bilgisayar mühendisi abim yardımcı oldu. RAM ve ekran kartını kontrol etti. RAM'i çıkartıp silgiyle silip işlemciyi tekrar taktı. RAM'i Windows üzerinden kontrol etti ve format attı. Bunun üstüne mavi ekran alma sürem azaldı fakat hala devam ediyordu. Ben de yabancı YouTube sayfalarından driver_irql_not_less_or_equal ve kmode hataları gibi videoları izleyip hepsini teker teker yaptım. Mavi ekran verme süresi daha da azaldı. Bazen PC açına 15 dakikada veriyor. Bazense günlerce vermiyor. Ekran kartı güncellemeri silip manuel kurmaları sürücü güncellemeleri Windows güncellemeleri gibi birçok internetten ve tanıdıklarımdan öğrendiğim şeyleri 1 aydır deniyorum ama mavi ekran hatasından hala kurtulamadım. Mini dosyasını en son format attığım zamandan itibaren koyuyorum. Onun haricinde şu zamana kadar 10'dan çok farklı mavi ekran hatası almışımdır sanırım. Mini dosyasını düzgün bırakamadıysam söyleyin lütfen. Tekrar denerim. Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran kartı GTX 970.
İşlemci Ryzen 5 3500X.
Anakart A320 M.
RAM 16 GB fakat markasını bilmiyorum.
Ekran kartı GTX 970.
İşlemci Ryzen 5 3500X.
Anakart A320 M.
RAM 16 GB fakat markasını bilmiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: