GTX 970 sistemde oyun oynarken ekran kararıyor

irfanckci

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba ilk once sistemimi yazmak isterim.
  • i5 4460.
  • 8x2 1600 MHz DDR 3
  • H81 Plus.
  • GTX 970 MSI.
  • Hadron 412.
Dead frontier 2 adlı oyunu oynarken 15 dakika sonra ekranım karardı. Bu onceden 2-3 sn oluyordu fakat bu sefer tamamen kapanıyor. Bunun kasamın hava akışı zayıf oldugundan ekran kartımını ısındıgını düşündüm. Sıcaklık yüksekti fakat fan hızını %100 yaptıktan sonra yine oldugunu fark ettim. Direk aklıma güç kaynağı geldi zaten. Güç kaynağım güvenilir değildi yine başka bir sebepten olabileceğini düşünüyorsanız fikrinizi beyan edebilirsiniz fakat ben güç kaynagından oldugunu düşünüyorum. Ne yapabilirim ucuza nasıl güvenilir bir PSU alabilirim? İkinci el düşünüyorum.

Merhaba ilk once sistemimi yazmak isterim.
  • i5 4460.
  • 8x2 1600 MHz DDR 3
  • H81 Plus.
  • GTX 970 MSI.
  • Hadron 412.
Dead frontier 2 adlı oyunu oynarken 15 dakika sonra ekranım karardı. Bu onceden 2-3 sn oluyordu fakat bu sefer tamamen kapanıyor. Bunun kasamın hava akışı zayıf oldugundan ekran kartımını ısındıgını düşündüm. Sıcaklık yüksekti fakat fan hızını %100 yaptıktan sonra yine oldugunu fark ettim. Direk aklıma güç kaynağı geldi zaten. Güç kaynağım güvenilir değildi yine başka bir sebepten olabileceğini düşünüyorsanız fikrinizi beyan edebilirsiniz fakat ben güç kaynagından oldugunu düşünüyorum. Ne yapabilirim ucuza nasıl güvenilir bir PSU alabilirim? İkinci el düşünüyorum.
İşlemci yüksek sıcaklıklara ulaşıyor mu?

Saçma gibi gelebilir ama monitörünün ısınmasından dolayı kaynaklanıyor olabilir. Eski monitörümde hava sıcak olunca aşırı ısınıp her 5-6 dakikada bir ekran kapanıp geri geliyordu. Kararmalar yaşanınca monitöre elle ve sıcaklığını kontrol et, bir de beyaz bir ekran açıp kararma var mı diye kontrol et. Son olarak monitör ayarlarından parlaklığı kısıp tekrar oluyor mu dene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı