GTX 970 sisteme Corsair RM Serisi 850 Watt mı Corsair RM Serisi 1000 Watt mı almalıyım?

Halil Karakas

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar

Bu güç kaynaklarının arkasında bulunan modüler girişler bazılarında fazla ya da güç arttıkça giriş yerleride artıyor bilemiyorum. Benim sistemime Corsair marka 850 watt yeterli 1. resimde yer alan ürün, 2. resim ise Corsair 1000 watt ve her ikiside 80 plus gold ileride sisteme yeni parçalar ilave ettiğimde 850 wattlık güç kaynağı giriş yerleri açısından yeter mi ?

Teşekkürler

Sistemim aşağıda yer alıyor ve işlemci ve altındaki ürünler yaklaşık 1 ay sonra sipariş verilecek.

Anakart = MSI Z97 Gaming 7 => Sipariş Verildi
İşlemci Soğutucu = Cooler Master Seidon 120V Rev. 2 => Sipariş Verildi
Kasa = Cooler Master 693 => Sipariş Verildi
Güç Kaynağı = Corsair RM Series 1000 Watt 80+ Gold => Sipariş Verildi
Ram = 2x4Gb / 8 Gb Ram => Elimde Mevcut
HDD =2Gb ve 1Gb 5400 Rpm => Elimde Mevcut
İşlemci = Intel Core i7-4790K
Ekran Kartı = MSI Gtx 970
SSD = Samsung 840 Evo 500 Gb

Corsair RM Series 850 Watt 80+Gold
412YrARz5TL.jpg

Corsair RM Series 1000 Watt 80+Gold
41mnt0b8TUL.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar fazla olduğunu bende biliyorum. Ama benim asıl öğrenmek istediğim güç kaynağındaki modüler giriş sayısı mesela 750 watt" lık ürünlerde bile modüler giriş sayısı daha da az ileri ki zamanlar da bu giriş sayısının azlığı sıkıntı yaratır mı?

Teşekkürler

Gelecekte sıkıntı olur mu sorusunun cevabı sende, oradaki girişlerin hangi parçalarda kullanılabileceği belli, anakartının üzerindeki slotlar için de aynı şey geçerli.

En kötü durumda (o da olursa) bile kabloları birleştirip ya da bölerek güç desteğini (modülerite tabii biraz yara alır) sağlarsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı