GTX 970 sisteme işlemci ve soğutucu önerisi

Sunshine1265

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. GTX 970 Gaming 4 GB ekran kartım var. İşlemci olarak i5 10400F veya Ryzen 5 5600 düşünüyorum ama Ryzen 5 5600 için soğutucu gerekliymiş sanırım. Bu sistemi soğutacak bir soğutucu önerir misiniz?

@Sunshine1265 hocam Ryzen 5 5600 iyi bir işlemci ve birkaç ay önce fiyatı performansına göre çok iyiydi bu yüzden bu zaman aralığında 5600'lere büyük bir yönelme oldu. Bu büyük yönelmenin ardındansa zam geldi. Ryzen serisinde çıkan stok fan 5600 için yetersiz kalıyor dediğiniz gibi. Bu işlemciyi seviyorum fakat şu anda fiyat performans olarak hazır sistem indirimleri olmadığı sürece önermiyorum. i5 10400F de iyi bir işlemci fakat indirimde olmadığı sürece o da bu fiyata alınmaz bana göre. Ona uygun soğutucu hakkında ise pek bir bilgim yok. Benim size önerim ise şu, geçen ayların 5600'ü neyse şu an da Ryzen 5 5500 fiyat performans bir işlemci olarak öne çıkıyor. Yerinizde olsam 5500 tercih ederdim. Stok fan ise 5500'e tam yetiyor. Ekstra bir ekleme yapmanıza gerek yok. Bana göre fiyat performans açısından en mantıklı olan yöntem bu. Gerisi sizin kararınız. Aklınızda kalan bir şey varsa mesajıma ilgili sorabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı