Merhaba arkadaşlar şükür sonunda işlerimi bitirmiş olup tüm hevesimle yeni kasamı toplamaya başladım. Forumda sayısız konu var. 3000tl sistem önerisi, 5000tl sistem önerisi gibi ama affınıza sığınarak ben de açıp yardımlarınız bekliyorum. Bütçem 1500-200tl arasıdır. Amazondan black friday zamanı evga gtx970 ve 600psu güç kaynağı aldım. Hayatımda ilk defa masaüstü topluyorum uzun yıllar kullanmak istiyorum. Bu yüzden değerli önerilerini bekliyorum. Kullanım amacı oyun için olacaktır arkadaşlar.
NOT: Sistem için bu hafta içinde siparişleri vermeyi ve biran önce kavuşmak istiyorum.
Ekran kartım ve psum:
Anladığım kadarıyla geriye 2000TL'niz kalmış ve kalan parçaların ne olması gerektiğini soruyorsunuz. Eğer öyleyse aşağıdaki parçaları öneririm.
İ5 6500
H170A Gaming M3
Zalman Z11 Neo / Plus
Samsung 850 Evo 250GB SSD
WD 1TB Black
Kingston HyperX Fury 2400MHz 16GB(2x8GB) RAM
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benimde tavsiyem işlemciyi i5 6600 anakartıda Msi b150 m3 almanız h170 b150 arasındaki terk fark ssd'nin daha hızlı çalıştırma imkanı veriyo oda aradaki fiyat farkına değicek bişey değil çünkü büyük ihtimal sata 3 bağlantılı bir ssd alıcaksınız onda 6 gb/sn mecbursunuz zaten
Ben açıkçası stok fan kullanmayı önermiyorum. İdare etmek ile iyi arasında fark var.Merdiven altı üretim olan intel stok fanı yerine 90-140 tl arasında orta-iyi arası bir hava soğutma sizi çok rahatlatır.