Herkese merhaba,
Bildiğiniz üzere Hepsiburada KDV indirimi başladı. Bende bu fırsatı değerlendirip sistemimi upgrade etmek istiyorum. Upgrade nedenlerim:
1. Battlefield 1, AC: Origins, R6 Siege gibi CPU kullanan oyunlarda bottleneck yaşıyorum ve bu bottleneck hiçbir çözünürlük ve grafik ayarında düşmüyor. Arka plan uygulamalarım kapalı olsa dahi.
2. Monitörümü 2K 165 hz G-Sync yaptığımdan dolayı yüksek FPS'lerde bazen işlemcim %100 kullanıma varıyor.
3. Arka planda müzik dinlemek, video izlemek vb. işlerde discord, twitch, Corsair iCue, Afterburner vb. yazılımları çalıştırdığımda oyun performansı düşüyor. Hem arka planda istediğim uygulamayı açabilmek hem de oyun oynayabilmek istiyorum.
4. Dolar kurunun düşeceğine inancım kalmadığından, kur dahada yükselmeden almak istiyorum.
Kullandığım sistemim: (Haziran 2015'te topladım. Bu zamana kadar kasa, 5 tane fan ve monitör ile güncelledim.)
- i5 4590
- MSI GTX 970 GAMING 4G
- Z97 Gaming 5
- 4x4 16GB 1600Mhz RAM
- 1 TB HDD 7200rpm
- 120 GB SSD
- CX600M 80+Bronze
- DELL S2417DG 2K 165 Hz G-Sync
Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass (5 tane Corsair ML 140 White ile birlikte)
Aklımda olan anakart + RAM + işlemci üçlüsü:
Soğutucu:
Sistemde beyaz parçalara gitmemin sebebi ise beyaz 140mm'lik fanlarla uyum sağlamak istemem. Ekran kartımı uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum, ayarları düşürerekte olsa GTX 970'ten memnunum. Eğer elimde hiç işlemcim olmasaydı Ryzen düşünebilirdim fakat i5 4590'dan R5 2600X'e geçmek bana pek bir şey kazandırmayacağından Ryzen düşünmüyorum.
Sizce soğutucu yeterli olur mu yoksa sıvı soğutma almalı mıyım? Güç kaynağım yeterli olur mu?
Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum