Merhaba, geçen aylarda Recep Bey'in sistem tavsiyelerinde önerdiği sistemlerden birini almıştım. Çok şükür çok memnunum. Çok iyi performans alıyorum. Nvidia 980ti ve AMD'nin Amd R300 serisini çıkarıcak olmasıyla GTX 970 ekran kartının fiyatının düşme ihtimalini değerlendirmek istiyorum ve GTX 970 SLI yapmak istiyorum fakat okuduğum yorumlara göre bazı kişiler güncellemelerde sorun yaşanıyor gibisinden şeyler diyorlar. SLI ile ilgim olmadığı için sormak istiyorum. GTX 970 fazlasıyla yetiyor zaten ama yapılır mı? Yorumlarınızı duymak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. Sistem bilgim aşağıdaki Intel'li olan.
970 satıp, 300 serisini bekle, eğer 300 serisi beklenen gibi çıkmazsa 980Ti alırsın.
SLI için driverlarda vs. çok sıkıntı çekiliyormuş, DX12'de bu sorunlar azalacak deniliyor, ancak çıkınca görebileceğiz.
1080p için yeterli bir sistemin var. DX12'nin gelmesini bekleyebilirsin. DX12 ile SLI yapıldığında ortak VRAM kullanılacağı söyleniyor. GTX 970 SLI yaptığında 4+4 8GB VRAM'e sahip olabileceksin. Bence eldeki kartı satıp dünya masraf etmek yerine bir GTX 970 daha alman hem daha hesaplı hemde daha performanslı olur.
1080p için yeterli bir sistemin var. DX12'nin gelmesini bekleyebilirsin. DX12 ile SLI yapıldığında ortak VRAM kullanılacağı söyleniyor. GTX 970 SLI yaptığında 4+4 8GB VRAM'e sahip olabileceksin. Bence eldeki kartı satıp dünya masraf etmek yerine bir GTX 970 daha alman hem daha hesaplı hemde daha performanslı olur.
Teşekkürler herkesin fikri için fakat Gtx 970'i hiçbir şekilde satmayı düşünmüyorum sorumda da belirttiğim gibi SLI hakkındaki düşüncelerinizi almak istedim. heavystorm01 teşekkürler ortak VRAM olursa öyle yapmayı düşünüyorum.
970 SLI yaparsan şu anda DirectX11'de iki tane GTX 970 olsa bile VRAM kapasiten 3,5GB'da kalacak. DirectX12 ile bu sorun ortadan kalkacağı ve 7GB VRAM kullanımı olacağı söyleniyor. Yukarıdaki sitedeki oyun performans değerlerinde SLI yapman bazı oyunlarda yüksek, bazı oyunlarda ise çok büyük bir fark yaratmıyor görünüyor. DirectX12 çıkınca bütün oyunlarda yüksek performans vereceğini düşünüyorum.
GTX 970 kartınız SLI için uygun mu? Kutunun üzerinde yazıyor genelde yani SLI uygun modelini mi satın aldınız?
Eğer böyle bir durum söz konusu ise; 2 Adet GTX 970(SLI) zaten 300 serisi ve GTX 980'den daha iyi performans verecektir size. Çünkü ne de olsa çok kötü bir kart değil ve 2 tane olacak
Bence kesinlikle GTX 970 SLI yapmalısınız. Directx 12 ile gelecek güncellemeden sonra zaten sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ki şu an bile yaşamazsınız.
@Göksel Gündüz arkadaşımızın paylaştığı değerlere bakınız. R9 295x2 den bile daha yüksek FPS değerleri sunmuş. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.