GTX 970 SLI vs 980 Ti?

Makaleler
25
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Öncelikle sistemim:
  • Zalman Z5 kasa
  • Msi Gaming 3 Anakart
  • i5 4690k işlemci
  • İşlemci fani Hyper 212X
  • G.Skill Ripjaws 8 GB RAM
  • Ekran kartım EVGA GTX 970
  • Zigmatek 600W PSU
  • 120 GB OCZ SSD
  • 1 TB WD Harddisk

Sorum şu. Ben bu ekran kartına veda etmek istiyorum. Neden, bu iyi bi kart deme çünkü bazen çok optimize sorunu çıkarıyor ve çoğu oyunda çok düşük FPS alıyorum. Bu hiç hoşuma gitmiyor ! Bunun yerine SLI 970 mi yapsam yoksa 980 Ti serisine mi geçiyim bilemedim. Aldığım bilgilere göre çoğu oyun SLI desteklemiyor. Ve zaten 980 Ti'nin verdiği FPS 970 SLI'dan daha iyiymiş. Ne dersin ya da Crossfire'a mı geçeyim? Böyle 3'lü Crossfire güzel olur.

Öncelikle, oyunların çoğu değil, azı SLI, CF desteklemiyor.

Bence de 2. bir 970 yerine 980 Ti daha mantıklı... (Tek kartın en mantıklı nedeni ise güç tüketiminin daha az olması, onun dışında, genel anlamda 980 Ti 2x 970'e yakın performans sergiliyor zaten. SLI desteği olmayan oyunlarda ise 980 ti açık ara önde ayrıca)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bence bir bak derim. (Ve 970'in kaldıramayacağı oyun yok günümüzde. 970'te kasan sistem Titanın X inden Z sinde de aynı sorunla karşılaşır. Masraf yapmadan önce sorunun kartta mı, sistemde mi olduğunu bir tespit et. Başka güçlü bir sistemde o kartı dene, sorunun belli olacaktır.)

Son düzenleme:
Moderatör olan kişi neyin ne olduğunu iyi biliyor, cevap yazmanıza gerek yok. Bu konunun açılmasının nedeni başka kişiler de aynı soruyu sormasın diye.
Cevap verilmesi gerekmeyen konular kilitleniyor. Bu ve benzeri konular ''Okurları Bilgilendirme'' amaçlı, hal böyle olunca bilgi vermek sevaptır diyerek bildiklerimizi paylaşıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…