Aslında "Phoenix"in şekli yeter. Fakat siz illaki ben kendim toplarım diyorsanız değişmez. Topladığınız sistem Oblivion'dan daha iyi ssd ve işlemci bakımından ve bilginiz olsun Oblivion kasa modeli biraz Mid Tower kasa modellerine göre küçük kalıyor. Fakat evimin köşesinde atom bombası gibi küçük ama güçlü olsun diyorsan Oblivion alabilirsin. Bütçen varsa modding yapabilirsin.
4 5 gün öncesine kadar DDR3 sistem olduğuna yemin edebilirim. Aynen arkadaşın üstte belirttiği gibiydi sistem.
Her neyse. Yine de sen Phoneixi boş ver dostum, 6600K lı bir sistem toplarız 4 bin liraya, 500 liraya monitör alırsın.
Doğru, fakat 6600k koyduğun zaman anakart vb. kısman gerekecek genelde ülkemizde 3 toplama görüşü vardır:
Genel Bilgisayarlar: İşlemciye yük bindirilir diğer bütün parçalar noname'dir.
Müşteri görüşü dediğimiz; Ekran kartı çok yüksek işlemci orta seviyede seçilir ve anakart bir kenara atılır örneğin z97 pc mate gibi.
Son olarak profesyonel ve bilgili bazı kişilerin (bu kısım çok azdır) bilgisayar toplaması: anakart,işlemci,ekran kartı dengelidir ve ileriye dönük eşit bir sistem toplanır.
Burdan şunu anlıyoruzki bütçenize göre sistem seçmezseniz ya darboğaza uğrarsınız yada kasma dediğimiz fps düşüşleri yaşarsınız. 6600K 4000 tl için fazla değil fakat şuanki dolar kuruna bakıcak olursak 6600k yerine 6500 veya ddr3 bir sistem daha makul geçebilir.
Gayet ileriye dönük, profesyonel, DDR4, güçlü bir işlemcili, ve güçlü bir ekran kartlı sistem toplanır bu fiyat ile. Bilgilendirmeye bak, Kabylake işlemciler kapıdayken DDR3 ve ileriye dönük sistem toplamaktan bahseden biri, biraz tutarsız olur.