Merhaba arkadaşlar, sizden öneri ve açıklama istiyorum. AMD veya Intel işlemci alıcam. Ekran kartına paranın çoğunu bırakmak istedim ve bütcem 3500 TL ve istemci+anakarta 1000-1300 TL verebilirim. AMD tercih etmiştim (8350-gaming 970)ancak forumdaki birkaç arkadaş intelde ısrar ediyor. Anakartı MSI gaming almak istiyorum bana AMD veya Intel anakart ve işlemci önerir misiniz? (AMD tercihin ve anakart MSI gaming istiyorum.) eğer Intel almamın gerektiğini söylicekseniz az açıklar mısınız? Şimdiden teşekkürler.
Intel i5-4690K, AMD FX-8350'den daha performanslı bir işlemci. Ancak AMD işlemci + 970 Gaming ikilisinin F/P oranı daha yüksek. Tercih senin. MSI'ın her iki anakartı da seni üzmez.
Neden mi İntel?
Çünkü,
Z97 Am3+dan daha yeni.
NM avantajı. Daha az ısınmaya yarar. Büyük nm - daha çok ısınma.
Dahili grafik.
Çok uzatmak olur sebepleri istersen daha da kapsamlı yazarım. Bu bütçeye intel alınır.
Öncelikle 3.500 TL gibi bir bütçeye intel tabanlı toplamanızı öneriyorum.
Neden ? İlk olarak düşük güç tüketimi ile daha iyi bir performans alırsınız.
İntel CPU AMD'ye göre çekirdek başına düşen görevlerde üstündür.
AMD tabanlı sistem alınmaz demiyorum ve kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ancak bana göre 1.500 TL gibi düşük fiyatlara tercih edilmeli.
Ayrıca illa AMD FX işlemci olsun diyorsanız FX 8320 tavsiyemdir FX 8350 ile aralarında çok far yok.
Gelelim önermek istediğim siteme diyecektim ki; @Sasha UKR, arkadaşım önermiş bile tereddütsüz alabilirsiniz.
Neden mi İntel?
Çünkü,
Z97 Am3+dan daha yeni.
Dahili grafik.
Çok uzatmak olur sebepleri istersen daha da kapsamlı yazarım. Bu bütçeye intel alınır.
Neden mi İntel?
Çünkü,
Z97 Am3+dan daha yeni.
Dahili grafik.
İntel'i etraflıca düşüneceğim peki anakartda 3200 MHz yemi destekliyor? 1600 MHz ilk bi RAM'e fazla değil mi? Bir de ben 2133 MHz 9 CL'ilk bi RAM seçmiştim, ayni performansı alabilir miyim?
Performansı nerede almak istediğine bağlı. Sorun oyunlara yönelik ise, o iki frekans arasında senin benim anlamayacağı minik farklar var. Bellek hızları sadece ona erişimin sık olduğu uygulamalarda önemli bir etken.