GTX 970 ve FX 6300 darboğaz yapar mı?

Bilal_47

Hectopat
Daha fazla  
Oncelikle selamlar, arkadaslar sorum baslikdaki gibi darbogaz yasar miyim eger satin alirsam? Suan bilgisayarin cevre bilesenlerini satin almak icin biriktiriyorum (Monitör,Kasa, ayrica 1TB HDD alacagim) en gec 2-3 haftaya alacagim hemen sonrasinda GTX970 icin oda en gec 1-1.5 ayimi alir. Elimdeki ekran karti ve anakarti satip Msi 970 gaming anakart ve islemciyi 4.0 GHZ'ye cikartip bana isi sorunu yaratmayacak bir sogutucu alma dusuncesindeyim fikirlerinizi almak istiyorum. GTX 970 fikri 3-4 gun once aklima yatmaya basladi fakat islemcimden dolayi acaba alirsam darbogaz olur mu? Performansi duser mi diye kara kara dusunuyorum ve sizlere sorma geregi duydum. Kasa ve monitorumu degistirmek zorundayim su anki kasam ki havalandirmasi kotu oldugu icin bu aralar ciddi sicaklik sorunlari yasiyorum ve monitorum ise 7 senelik oynadigim oyundan zevk alamiyorum goruntu berbat. Eger bunlar boyle olmasaydi islemciyide degistiricektim.

R7 265 2 GB ekran karti

Msi g43 Anakart

Sizce ne kadara satmaliyim? Satmak istedigim parcalarin 2 yila yakin garantileri devam etmekde faturalari mevcut vatandan alindi.

Oynadigim oyunlar;

Battlefield 4, Gta 5 tabi Star Wars Battlefront cikicak yakinda onuda alacagim elimdeki kart bunlar icin bana yetiyor fakat yuksek detaylara gelince biraz cuvalliyo ve ben ayar kismadan oynamak istiyorum hem simdi hem ilerisi icin.

Mobilden yazmam sebebiyle hatalarim icin kusura bakmayin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım daha satın almadın. Öyleyse AMD FX 6300 alma onun yerine İntel'e yönel İ5 veya i7 işlemciler işinini görür tavsiyem 4. nesil - 6. nesil alman. FX 6300'a overclock yapacaksan 990FX chipsetli anakart al. İşlemciyi overclock yapmazsan darboğaz yapar mesela benim işlemci soğutucuyu garantiye verdiğim için stok soğutucu ile kullanıyorum 4.3 Ghz'de ve FPS düşüşleri yaşıyorum ama daha yükseğe overclock edince sorun çözülüyor. Darboğaz sorunu DX12 ile birlikte çözülür ama.

DX 12 ile tüm sorunlar ortadan kalkar, DX 12 desteklemeyen oyunlarda ise tamamen işlemcinin oyuna yetip yetmemesi ile alakalı. +4 GHz overclock yaparsanız pek problem kalmaz gibi, oyundan oyuna bazen GPU kullanımını %100 göremeseniz bile 90 altına inmez bence. i5 daha iyi olabilir arkadaşın dediği gibi, FX 6300 güç tüketimi ve performans açısından sınıfının göz bebeği sayılır. Ama soğutucu vesaire derken i5 daha mantıklı gibi, H97 veya Z97 anakart alırsanız daha iyi olur.

Ekleme: Türk Youtuber NDNG Enes Batur sisteminde bu kombinasyonu kullanıyor, ayarlara dikkat etmedim fakat GTA 5'te hiç FPS drop görmedim onda, ayrıca kayıttayken işlemci daha da yorulur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı