GTX 970 ve i5 4590 Sisteme Anakart Önerisi

Eren Özgür

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu ayın sonlarına doğru bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Başlıkta belirttiğim gibi GTX 970 ve i5 4590 alacağım. Anakart konusunda kararsızım. Aldığım zaman sadece OC Genie 4 kullanacağım ama 1 2 yıl sonra overclock yapabilirim.

MSI Z97 PC Mate, H97 Gaming 3 ve B85M Gaming arasında kaldım. İçlerinde fiyat/performansı olan Z97 PC Mate ancak Military Class 4 bileşenler içeren bir anakarta göre bana ucuz geldi.

Z97 PC Mate diğerleri kadar kaliteli mi, beni kaç yıl götürür ?

B85M Gaming veya H97 Gaming 3'te olup da Z97 PC Mate'de olmayan özellikler var mı ?

H97 Gaming 3 o fiyata değer mi ? Değiyorsa işlemciyi i5 4460 yapmam gerekecek, bu ikiliyle oyun haricinde bir performans düşüklüğü yaşar mıyım ?

i5 4590 OC işlemine uygun değil. Z97 PC Mate fiyatına göre kötü değil. H97 Gaming 3'ün oyuncular için özel yazılımları vs var.

4460 ve 4590 arasında çok fazla performans farkı yok. Yerinizde olsam H97 Gaming 3 alırdım.

Sadece yazılım farkı mı var ? Kalite farkı göz ardı edilebilecek kadar az mı ? Yazılımın bir önemi yok benim için. Orada belirtmeyi unutmuşum, işlemciyi upgrade edersem overclock yapabilirim.

Asus anakart istemiyorum çok pahalı oluyorlar. Micro ATX modeli bile H97 Gaming 3'den 10 TL ucuz. Bu yabana atılmayacak yazılımlar ne merak ediyorum. Gaming App ise ekran kartı ile gelecek zaten. Ayrıca H97 Gaming 3'te Audi Boost 2 ve Killer Ethernet varmış.

Telefonda yanlış tuşa bastım gönderdi hemen. Devam edeyim. Bu Audio Boost 2 ne kadar ses kalitesi fark ettiriyor ? Bir de Killer Ethernet ne kadar etkili ? Bunlar fazla etki etmiyorsa Z97 PC Mate alacağım

Bende senle aynı ikilemlerdeyim.
Ama Sırf Tasarımı nedeniyle H97 Gaming 3 alıcam :)
( MSI yazılım desteği ve oyuncu anakartı olası, İ5 4460 la hiçbir sorun yaşatmaz. )

Ben de H97 Gaming 3 tasarımımı çok sevdim. En çok da UEFI Windows kurulumda anakartın logosu çıkınca ejderha falan çok şekil duruyor. Ama sadece tasarım için fazladan para ödemek istemiyorum. Bu anakart hangi MSI yazılımlarını getiriyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videoda Killer Ethernet ve Audio Boost 2'den bahsediliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı