GTX 970 ve i5 9600K Uyumu

skyllabiceps

Decapat
Merhabalar başlıkta belirttiğim ekran kartı ve işlemci birbirleriyle uyumlu olur mu? Bende GTX 970 var Fortnite için i5 9600K alacağım sıkıntı olur mu? Altta belirttiğim parçaları 970 üzerine alacağım bir problem olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20181117-041955_Vatan.jpg
    178,7 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden Fortnite için i5 9600K alıyorsunuz? Şu an kullandığınız sistem nedir?

Açıkçası oyun performansını en çok etkileyen bileşen ekran kartıdır. Eğer oyun performansını arttırmak istiyorsanız değiştirmeniz gereken bileşen ekran kartı. Tavsiyem, indirim kovalayıp uygun bir fiyata GTX 1070Ti alabilirsiniz. i5 4690K, GTX 1070Ti'a darboğaz yapabilir fakat Z serisi anakartınız varsa OC yapıp en aza indirebilirsiniz. Ayrıca sisteme SSD almak da şart.

Fortnite ın genellikle işlemci kullandığını belirttiler ekran kartı yeteri kadar olsun işlemci önemli dediler ne kadar doğru bilmiyorum ama.

Sadece Fortnite'a göre düşünme. 2-3 ay sonra sıkılır bırakırsın, diğer oyunlarda alacağın performans yine GTX 970 performansı olur. Yaptığın bütün masraf boşa gider. Daha yüksek oyun performansı istiyorsan ekran kartını yükseltmen gerekiyor. Bu arada monitörün 1080P 60Hz ise zaten i5 4690K-GTX 970 ikilisi gayet iyi performans veriyordur, daha fazlasına gerek yok.

Monitörüm 144Hz ve devamlı fps drop yiyorum Ram DDR3 1333Mhz. İşlemci de düşük olunca sürekli drop yiyor oyun. Yaz aylarında da ekran kartı almayı düşünüyorum şuanlık bu parçaları alıp

O halde bu şekilde bir yükseltme yapmanı öneririm. R5 2600X, i5 9600K'dan daha güçlü bir işlemci. Ayrıca RAM'i 16GB almak çok daha iyi olacakatır.

Ryzen' in çoklu çekirdek performans avantajı olsa da 9600K oyun için çok daha ideal işlemcidir. Fortnite gibi işlemci gereken oyunlarda 9600K arayı açar bana göre.
COD, Fornite , Pubg tarzı oyunlarda 9600K daha başarılı bence önce işlemci gibi sistemleri alıp daha sonra ileride çıkacak olan ekran kartı ile değiştirmesi daha mantıklı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…