GTX 970 vs GTX 980 vs R9 390X

Emre.k92

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu 3 ekran kartından hangisini önerirsiniz? Uzun vadeli oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. (Skylake) Şimdiden teşekkür ederim. Gönül isterdi 980Ti almak ama o kadar bütçem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun vade istiyorsan 390X. DirectX 12 ile tüm AMD kartlar coşacak. :matrix:
Tabi ki R9 390X. Ama biraz daha bütçen olsaydı GTX 980 Ti önerirdim.
Arkadaşlar hepiniz R9 390x demişsiniz ama internette dolaşırken bunları buldum. Bütün oyunlar da GTX 980 daha fazla FPS almış. Benchmark testleride izledim. Ayrıca AMD'nin yazılım konusunda Nvidia'nın bir tık gerisinde kaldığ söyleniyor. 1 haftadır bakınıyorum R9 390x'in fiyat ve hafızasından başka artısını bulamadım açıkcası. Bana neden R9 390x'i seçmem gerektiğini nedenleriyle birlikte yazarmısınız ? İlginize teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• battlefield 4 fps.png
    battlefield 4 fps.png
    44 KB · Görüntüleme: 367
  • fallout-4-gpu-bench-1080-ultra.png
    fallout-4-gpu-bench-1080-ultra.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 472
  • gta 5 fps.png
    gta 5 fps.png
    44 KB · Görüntüleme: 453
Benchmark testlerini izlediysen GTX 970 ile 980 arasındaki fark 5 FPS. Fakat R9 390x ile rahat 10 FPS fark oluşuyor.
Tabi yazılım desteği olarak nVidia daha önde fakat aradaki FPS farkını görmemekte ayıp olur diye düşünüyorum.
Evet R9 390x'im GPU'su eski fakat verdiği performansda göz önünde. DX12 ile yazılım desteğinin artıcağını umuyorum.
Bütçen olsa 980 Tİ al derdim. Fakat şu anki durumda R9 390X...

R9 390X, GTX 970 ve GTX 980'den daha güncel bir kart. Ama kartların verdiği FPS değeri, oyundan oyuna değişiyor. NVIDIA optimizasyonlu oyunlar var, AMD optimizasyonlu oyunlar var. O oyun hangi kart için optimize edildiyse o kart, diğer karta göre daha iyi bir performans sunar. Mesela Dirt Rally, AMD optimizeli. Ama Dying Light veya The Witcher 3: Wild Hunt gibi oyunlar NVIDIA optimizeli. O oyunların kenar yumuşatma (anti aliasing) ayarları NVIDIA'ya göre geliştirilmiş.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı