Şu DX12 olayını anlamak için
@JaroxJamaica 'nın attığı makaleyi okuyun lütfen. AMD'nin çekirdek doldurma politikası ( Daha doğrusu teknoloji geliştirmekten üşenmek. ) bir kez olsun işe yarayarak az da olsa performans artışı gerçekleşecek. Peki Nvidia kartlar olduğu yerde kalacak mı sanıyorsunuz? Araba alırken markasına değilde fiyatına bakıp karar veren cimriler gibi, bir kaç tane teori ve reklamın gölgesi altında; "Hem ucuz, hem güzel, DX12 ile kanatta eklenecek, GTX serisi ne ki ?" diyorsunuz. AMD bu rezilliği maalesef işlemcilerde de yapıyor. Bir oyun gereksinimi açtığınızda:
"İntel 4 Core 3.2 Ghz / AMD 8 Core 4.0 Ghz or higher." yazısını görürsünüz. AMD ekran kartlarında binlerce çekirdek varken, Nvidia'da bu sayının onda üçü kadar çekirdek var. Bu demek oluyor ki Nvidia yeni teknolojiler ile tek çekirdek performansını arttırırken, AMD çekirdek ekleyip performans ile birlikte, sıcaklığı ve güç kullanımınıda arttırıyor.
DX12 olayına geri dönersek, çekirdek sayısı önemli değil. Toplam çekirdek performansını arttıran bir teknoloji olacak DX12. Yani evet FX 8320 işlemci İ5 4590 gibi performans verebilecek. Ve buna bağlı olarak ekran kartlarıda güçlenecek AMD'nin. İşte AMD fanboyları işin burasına kadar gelebiliyor. Ötesine geçemiyor. Yahu İntel veya Nvidia evlatlık falan mı da DX12 geldiği halde yerinde dursun ve hiç ilerleyemesin? GTX 980, 970, 960'ta güçlenecek. İntel'in işlemcileri daha verimli ( Hele Skylake işlemciler ) hale gelecek. Üstelik HBM içinde aynı bahane ile herkese AMD alın Titan X'e boş para vermeyin falan diyordunuz. Sonuç hiçbir zaman değişmedi. Tek bir umut varsa o da AMD Zen işelmcilerdir. Başka türlü bu firma batacak.
Diğer bir ayrıntı ise toplam çekirdek performansı artacağından, tek çekirdek performansı iyi olan ürünlerin performans artışı daha fazla olacak. Bu sene tanıtılacak ( Bu sene çıkması bekleniyor. ) Nvidia HBM2 belleklerine sahip Pascal mimariye sahip GPU'lar ve DX12 ile muhteşem bir performans artışı olacak derim ben de. Çünkü sizin gibi yeniliklere kapalı ve kelime oyunu yapıp bir şey bildiğini zanneden adamlara hiç bir şey anlatamazsın. Anca karşılık verirsin. Bu mesajdan laf seçe seçe bir sürü karşı cevap çıkacağına eminim. Patlamış mısırımı aldım ve komedi filmini izlemek için can atıyorum.