GTX 970 vs i5-4690 Tabanlı Sisteme Tavsiyeler

BuiX

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar sevgili sosyal kullanıcıları, daha önce de konu açmıştım ve bir çoğunuz da sağ olun yardımcı olmuştunuz bana sistemi toplamada, ancak bir türlü nasip olmamıştı gidip almak hep bir aksaklık çıkmıştı. Kısmet ise bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta sonu topluyorum sistemi son bir kez yorumlarınızı almak ve aklımdaki soruları sormak istedim.

Evet, sistem yukarıda görüldüğü gibi, sorularıma gelecek olursam ( Fiyatı ne kadar kısar isem benim yararıma olacaktır ancak ileriye dönük "upgrade" yapabileceğim bir sistem olması açısından bazı şeyleri yüksek tuttum);

1.) Anakart olarak Gaming 5 yerine PC Mate tercih etmem ne gibi eksiler yaratır benim için ? 200 lira civarında bir fiyat farkı var çünkü. Derseniz ki Gaming 5 PC Mate e göre çok daha iyi bir seçim kal diye, kalacağım.

2.) Monitörüm yok monitör tavsiyelerinizi bekliyorum aklımda Asus 23.6" Vn247H Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar var, biraz daha ucuz bir monitör olabilir ancak en az 1x HDMI olması gerekiyor aynı zamanda PS4 te bağlayacağım büyük ihtimal ile.

3.) Sistemde overclock yapılmayacak ancak Stok soğutucu i5-4690 a yeter mi oyun oynar iken ? ( Bu arada sistemin genel amacı Oyun ve Programlama ) Blizzard T2 Mini var aklımda ancak sonra da alınabilir tabii ki.

4.) Kasa-PSU nasıl olmuş sizce sisteme ?

5.) DVD Yazıcı sizce alınmalı mıdır? Yoksa USB DVD yazıcılardan alınsa ileri dönemlerde daha mı rahat olur sistem için?

Okuyan arkadaşlara bin teşekkür, biraz uzun oldu ama. Umarım bir sorun çıkmaz da alabilirim bir daha da forumu yormam. Yazım yanlışı yaptıysak,sürçü lisan ettiysem affola.

İ5 4690K al aralarında çok fark yok. Mümkünse bir tanede cpu soğutucu al. Sistemin gayet uyumlu.

4690K alıp, bir süre stok soğutucu ile takılsam sorun olur mu ? dediğim gibi Overclock hiç yapacağımı sanmıyorum.

1- OC yapilmayacaksa anakart gereksiz.
2- Monitor guzel. Degistirme.
3- Dedigin model yeterli bir yere kadar ama anakarttan gelecek para fazla. 212 EVO modelini dusun.
4- 650w fazla sisteme ama ileriye donuk guzel PSU.
5- Kullanicaksan al tabi.

Baska sorun varsa yardimci olmaya calisirim. (Telefondan yaziyorum yazim hatalarini duzeltecegim)

Cevaplarınız için teşekkürler. @Silinen üye hocam da anakart konusunda bir fikrini belirtir ise sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…