Gtx 970 vs R9 390?

Reccep81

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1500 lira bütçem var. GTX 970 ile 390 arasında sürekli kararsız kalıyorum. Gtx'in 3.5 gb vram sorunu önümüzdeki yıllar içinde sorun yaratır mı yoksa amd alıp yoluma devam mı etmeliyim? 1080p mönitör kullanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı ikilemde kaldım bundan haftalar önce fakat okuduğum kullanıcı yorumları ve herkesin bildiği Nvidia desteği benim seçimimi gtx 970 yaptı. Sana önerim karşılaştırma videoları dolu youtube bir bak aradaki 3-4 fps için bazen r9 bazen gtx 970 i seçiceksin lakin hala cevabı bilinmeyen tek soru DirectX12 ve ötesi ile beraber gelecekte VRAM kullanımının 1080p de artıp artmayacağı. R9 390 ne yazıkki 4K ya uygun bir kart değil bunuda aklından çıkarma. Seçim tamamiyle senin ikisi de seni çok mutlu eder

Daha fazla VRAM ilerde kesinlikle işe yarayacaktır,şuan bile bazı oyunlar 4 gb vram kullanabiliyor.Bu açıdan r9 390 almak daha avantajlı olur ama güç tüketimi yüksek bir kart olduğunu da belirtmek lazım.Gtx 970 daha az güç tüketiyor.Güncel oyunlar için iki kartın da gayet yeterli olacağını düşünüyorum ama ilerde ne olur bilmiyorum.Bunların dışında Gtx 970te coil whine olasılığı da var,bunu da düşünmek lazım.Ben olsam,psu yeterli geliyosa r9 390 seçerdim ikisi arasından.
Ya da ikisini de almayıp,daha ucuz bir kartla bir süre idare edip Nvidia nın Pascal mimarili kartları beklenebilir.

Son düzenleme:
Beyler bekleyin Pascal'ı. İdare edin az elinizdekiyle. Pascal çıksın çölde su bulmuş gibi olacaksınız. (İnşallah Pascal Mimari beni küçük düşürmez )

Son düzenleyen: Moderatör:
Pascal mimarisini bekleyebilecek kadar sabrı ve sistemi olanlar için tabiki beklememek hata ama yeni sistem toplayan insanlar benim gibi bence 1 sene beklemek yerine 4-5 yıl onu idare edecek olan ekran kartlarını alabilirler.

Ben şahsen pascalı bekleyebilirim şu andaki sistemimi uprage ederek beni idare etmesin lazım. Saten lolü oynatsın yeter şu anda.

i5 6600k nın içindenki intel graphics 5000 bile League of Legendsı ultrada açıyor bu yüzden ekran kartı almanıza pek gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…