Merhaba arkadaşlar, benim aklıma takılan bir soru var. Bu ekran kartlarının farkı ne? Birisi 4 GB 256bit birisi 8GB 256bit ama ikisinin arasında 100-200 TL fark var. Acaba R9 AMD diye mi ucuz? Ama sanmam. Sorumu cevaplarsanız sevinirim.
Hocam bir amd kullanıcısı olarak söylüyorum. Fiyat performans olarak Amd gerçekten iyi ama oyunlardaki desteği, sponsorluğu,optimizasyonu olsun ve gerçekten kalite olsun; nvidia 970. Performans tesitinden amd'nin 5 fps altını alır, oyunda optimizasyon sayesinde genelde Nvidia kazanır.
Bir oyunda amd logosuyla açılsın da, hep nvidia hep nvidia. Bilmem anlatabildim mi?
Sapphire Radeon X300S 256 MB. Son 2 yıldır bilgisayar kullanmıyorum. Elimde çok eski bir sistem var ve bozuk olduğundan açılmıyor. Ama yabancı forumlara ve testlere bakarsan R9 390'ın daha önde bir kart olduğunu görebilirsin.
Arkadaş neden GTX 970 tercih etmeli? R9 390'ın daha iyi bir kart olduğu ortada. Ayrıca 100 TL daha ucuz. Daha fazla para verilip daha düşük FPS alınacaksa GTX 970 alınmalı.