GTX 980 ekran kartının yeni lideri!

• Konuyu başlatan Neutral
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 4.029
DCUII soğutmasının o güzel ısı değerlerinin neden R9 290 ve R9 290X modellerinde tavana vurduğunu da kimse açıklayamaz. Aynı tasarımları R9 290 ve R9 290X modellerinde "error" verdi açıkçası.
Neyse, boşverelim.

Onun AMD GPU ile alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum ben. Zira sadece Asus değil, Sapphire'de de oldukça sorunlu kartlar vardı.
O seride bütün suç AMD'nin.

Türkiye'ye getirmeye çalışana kadar normal GTX 980 fiyatını alacak.

AMD R9 serisinde başarılı olmasaydı inan şuan 1200TL'den GTX 970 gibi bir kart alınabilirdi. Evga markasını ister sev ister sevme GTX 980 ClassiFied bomba gibi geliyor. Recep Baltaş abime saygım sonsuz fakat geçen günde Gigabyte G1 modelindeki Coil Whine sorunu yaşayan bir forumdaşa keşke MSI veya ASUS alsaydın dedi. Farkında değil ama GTX 970'ler de en çok Coil Whine'dan şikayet edilen kart MSI TwinFrozr. Evga GTX 980 ClassiFied Fire Strike | KingPin @Silinen üye

- Gigabyte GTX970 Gaming G1 önerirdim herkese, bir de baktım ki Coil Whine sorunu çıkmış ortaya. Harika bir atak yapmışken, Coil Whine sorunu hiç olmamıştı bana göre.

- Sonra herkes MSI yönelmeye başlayınca yeni yeni bilgiler geçti insanların eline. Coil Whine sorunundan dolayı en çok şikayet edilen firma "MSI" imiş meğersem. Onu da elemek zorunda kaldık.

- Haydi bir ümit ASUS düşünelim dedik, Strix modeli de tam bir facia çıktı. Coil Whine sorunu burada da karşımızda. Hem de diğer Coil Whine yaşayan markalara göre daha sesli.

Her şey MSI veya ASUS değil, her zaman her yerde söylerim bunu. GTX900 serisi ile ummadık markalar rekor için birbirleriyle kapışıyor. Bkz: Zotac, Inno3D.

GTX900 serisinde ne MSI, ne de ASUS düşünürüm. Farklı tatları denemek gerek, onların da buna ihtiyacı var zaten. Zotac denemek isterim fakat Zotac, Türkiye'de alınmaz.

EVGA da denemek isterdim fakat GTX700 serisi ile öyle bir fiyata gelmişlerdi ki, alanların elini yakıyordu. GTX900 serisi ile normal bir hal almaya başladı.

Elde kaldı Inno3D firması. Bu firma öyle bir atak yaptı ki, GTX980 ile karşısında ne MSI, ne ASUS, ne de Gigabyte tanıyor. Onu durdurabilecek tek marka EVGA ve EVGA'nın da GTX980 Classified atağı bir muhteşem!

Inno3D GTX980 ve Evga GTX980 Classified arasındaki performans testlerini en kısa sürede görmek için can atıyorum!

MSI GTX970 Gaming 4G Coil Whine:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ASUS GTX970 Strix Coil Whine:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gigabyte GTX970 Gaming 1 Coil Whine:

EVGA GTX970 SC ACX 1.0 Coil Whine:

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil Whine hakkında bilgi verir misiniz? Ben de Giga önerdim birçok kişiye. Tam olarak nedir?

Gerekli markaların yaşadıkları Coil Whine sorunlarını bir üst mesajımda video halinde attım. İzleyebilirsin

@Silinen üye,

Coil Whine: Kart üzerindeki faz üniteleri (Large current choke coil), buradaki bobinlerin seramik veya metal yüzüğün üzerine sıkı sarılmaması ya da dolgu ile düzgün şekilde sabitlenmemesi durumunda bobin üzerinden geçen akımın titreşim yaratması sebebiyle bu ses ortaya çıkar. Sinir bozucu bir sestir. Değişim durumu firmaların insafına kalmıştır.

Net yavaş. O yüzden görünmedi heralde. Pardon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…