GTX 980 Model Seçimi

Murat Aşan

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Yeni bir bilgisayar topladım, şuan da işlemcide HD graphci kullanıyorum. Ekran kartı olarak hangisini almalıyım konusunda bir sıkıntı yaşıyorum. Sıkıntı şu güç (wat) değerleri.​

Sistem Özellikleri :
  • Anakart: Asus Z97 PRO Wi-Fi(ac)
  • İşlemci: i7 4790K
  • Ram: 8GB Kingston Savage X.M.P
  • M.2: Kingston 240 GB (işletim sistemi)
  • Hard Disk: 1 Tb segate barracuda 7200RPM 64 Mb (depo)
  • Soğutma: Corsair H75 sıvı soğutma
  • Güç Kaynağı: 600W corsair vs

Sistemim bu arkadaşlar.
Almak istediğim ekran kartları ise ;
  1. Asus GTX 980 Gold Edition 375 vat 8+8 pin
  2. Asus GTX 980 Matrix Platinum 8+8 pin
  3. Asus GTX 980 Matrix Poseidon 8+6 pin
  4. Asus GTX 980 Strix OC Editon 6+6 pin
  5. Asus GTX 970 Strix OC Edition 8 pin
En başta belirtiğim gibi bu kartların 1080p çözünürlükte ultra ayarlarda ki güç tüketimleri ve maksimum tüketimlerini öğrenmek ve ona göre bir ekran kartını alacağım.

Nedeni güç kaynağının yeterli gelip gelmemesi değil aşırıya kaçmadan faturaya yansımadan çok da düşük olmadan orta yolunu bulacak ve performanslı bir kart almak.
(resim boyutları büyük değil gayet normal hatta küçük bu düzeltilsin 4mb)

@Recep Baltaş , @Ali Güngör

GTX 980 Ti referans olarak çıkmış hali 3000 tl ye yakın birde bunun o.c versiyonları olacak , kaldı ki referans değil o.c ile yetinmeyen birisiyim o yüzden yüzde 10 ve üstü performans arıyorum. Aklımda olan 2 kart var aslında gold ile platinum arasında kaldım birinin vatı belli diğerinin ki değil onuda öğrensem.

Ben şahsen asus un kalitesinden hiç bir zaman şüphe duymadım. O yüzden asus un bir matrix yada strix bir 980 ti çıkarmasını bekleye bilirim. Ama konuda hala sorumun cevabını alamadım. Sorum yazdığım ekran kartlarının asus olmak üzere tabi güç değerleri.

1. Asus GTX 980 Matrix Platinum 8+8 pin
Bunu almanı öneririm onların arasından. Verimlilik açısından. 600W güç kaynağı yeterli olacaktır.

1. Asus GTX 980 Matrix Platinum 8+8 pin
Bunu almanı öneririm onların arasından. Verimlilik açısından. 600W güç kaynağı yeterli olacaktır.
Aslında haklısın ama gold edition 375 vat maksimum olduğuna göre sistem özelliklerimin şuanda maksimum 160 vat yani gold'u almam için senin önerinle arasındaki performans farkının ne kadar olduğunu öğrenmek lazım. Arada 3-5 fps fark varsa değmez gold almaya. Direk matrix alırım dediğin gibi.

Peki Asus GTX 980 Matrix Platinum ile MSI GTX 980 Gaming 4G arasındaki güç,performans,soğutma,overclock ve bileşen kalitesi nasıl?
Seçim yapacak olsaydınız hangi kartı neden seçerdiniz ve gerçek verilere dayanarak söyleyiniz hangisi daha kalitelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…