GTX 980 neden 256 bit?

kte4optik

Kilopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar merakımdan soruyorum yeni seri olmasına rağmen neden eski seriden daha az bit değerine sahip. Bit değeri performansı etkilemiyor mu?

Evet arkadaşlar merakımdan soruyorum yeni seri olmasına rağmen neden eski seriden daha az bit değerine sahip. Bit değeri performansı etkilemiyor mu?

Pazarlama stratejisi olabilir. Ellerindeki her şeyi ortaya sunduklarında çıkacak GTX'in yeni serisini satmakta sorun çekerler. Sonuçta, 9 serisinin en üst kartını alan insan her zaman en günceli kovalayan insandır ve GTX 10 serisiyle eşit güçte olursa 980, GTX 10 serisine kimse upgrade yapmaz.

İyi de hani bellek önemli değildi o_O.

Burada bellekten değil, veri yolundan bahsediliyor.

Bazı kartlar 256 bit olmasına rağmen efektif frekansı düşük olduğu için diğerlerine göre düşük performanslı olabiliyor. Sadece veri yolu olarak bakarsak hata yapmış oluruz.

Son düzenleme:
Kartların özellikleri açıklandığında bayağı bir şaşırmıştım, çünkü sayısal olarak karşılaştırdığında bir önceki nesilden bile ezik kalıyor kartlar. Yalnız gel gelelim performans çok iyi. Bu yüzden ne yaptıklarını anlamadan 256 bit tartışması sağlıklı değil.

Sayısal değerlere bakarak ekran kartı karşılaştırmak çok kafa karıştırıyor gerçekten. En iyisi oyun testlerine bakmak. Sormak istediğim 980 bit değeri bakımından ilerde sorun çıkarmaz dimi?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı