GTX 980 sistem için işlemci önerisi

Comrade08

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, daha önce bu site aracılığıyla bir sistem toplamıştım. O günün güncel zamanına göre gayet iyi bir sistemdi. Ama tabii ki şu darboğaz olayını bir türlü aşamadım. Çok da güçlü olmayan bir ekran kartım var ama yine de başlıkta belirttiğim gibi Intel i5 4690K bir işlemci. Malum FPS tarzı oyunlarda sanırım ekran kartına yetişemiyor. Yani işlemciye yük bindiren oyunlarda desek daha doğru olur. Şimdi sormak istediğim soru şudur öncelikle sistemi size yazayım sizden gelecek tavsiyeler doğrultusunda ufak ufak eklemeler yapıp sistemi yükselteceğim.
Anakart= MSI Z97 GAMING 7.
Ekran kartı= MSI GTX 980 4 GB.
İşlemci= Intel i5 4690K ( bu işlemci yerine Ryzen bir işlemci alsam hangisini önerirsiniz darboğaz sorunu yaratmayacak bir işlemci olsun);
RAM= G.Skill 1600 2X 8 GB.
RAM= tek 1X 4 GB eve gidince markasını yazarım aklıma gelmedi.
Monitör= ASUS VG248QE 144 Hz.
Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar, daha önce bu site aracılığıyla bir sistem toplamıştım. O günün güncel zamanına göre gayet iyi bir sistemdi. Ama tabii ki şu darboğaz olayını bir türlü aşamadım. Çok da güçlü olmayan bir ekran kartım var ama yine de başlıkta belirttiğim gibi Intel i5 4690K bir işlemci. Malum FPS tarzı oyunlarda sanırım ekran kartına yetişemiyor. Yani işlemciye yük bindiren oyunlarda desek daha doğru olur. Şimdi sormak istediğim soru şudur öncelikle sistemi size yazayım sizden gelecek tavsiyeler doğrultusunda ufak ufak eklemeler yapıp sistemi yükselteceğim.
Anakart= MSI Z97 GAMING 7.
Ekran kartı= MSI GTX 980 4 GB.
İşlemci= Intel i5 4690K ( bu işlemci yerine Ryzen bir işlemci alsam hangisini önerirsiniz darboğaz sorunu yaratmayacak bir işlemci olsun);
RAM= G.Skill 1600 2X 8 GB.
RAM= tek 1X 4 GB eve gidince markasını yazarım aklıma gelmedi.
Monitör= ASUS VG248QE 144 Hz.
Şimdiden teşekkür ederim.

Çok da güçlü olmayan demişsin de GTX 1650S ayarında bir ekran kartın var nasıl güçlü değil anlamadım. :D

Bütçen nedir? İkinci el bir 4790K alabilirsin uygun fiyata bulursan. En uygun fiyatlı yükseltme bu olur.

Bütçe? Ayrıca 4690K'ya ekstradan soğutma takmamak da ayıp olmuş. Veya sıvı soğutma varsa da yazmamışsını

Bütçe? Ayrıca 4690K'ya ekstradan soğutma takmamak da ayıp olmuş. Veya sıvı soğutma varsa da yazmamışsınız.

Sogutma var aksam bilgi vereceğim. Ortalama ısınma değerleri 60 derece.

Çok da güçlü olmayan demişsin de GTX 1650S ayarında bir ekran kartın var nasıl güçlü değil anlamadım. :D

Bütçen nedir? İkinci el bir 4790K alabilirsin uygun fiyata bulursan. En uygun fiyatlı yükseltme bu olur.

Intel düşünmüyorum Ryzen olursa anakartımı da değiştirmek istiyorum. OC yapıp Max 4.3 GHz çıkabiliyorum ama ne olduysa onceden 4.8 çıkabiliyordum sogutma başarılı güc kaynağı 80 Plus sertifikalı markasını aksam yazarım. Ekran kartına gelirsek mevcut piyasadaki yeni çıkan kartlara nazaran bana göre zayıf kaldığını düşünüyorum. Bu arada elimdeki işlemciyi satabilirsem Ryzen işlemci alırsam anakartımı da değiştirmem gerekir mi? Yani anakartım 3200 değerinde çalışan RAM'ları desteklemiyor DDR3 RAM'ları destekliyor bu da eksi olarak haneme yaziliyor ama anakartı en son değiştirmek istiyorum.

sogutma var aksam bilgi verecem ortalama ısınma değerleri 60 derece

intel düşünmüyorum ryzen olursa anakartımı da değiştirmek istiyorum oc yapıp max 4.3 ghz çıkabiliyorum ama ne olduysa onceden 4.8 çıkabiliyordum sogutma başarılı güc kaynağı 80 plus sertifikalı markasını aksam yazarı.ekran kartına gelirsek mevcud piyasadaki yeni çıkan kartlara nazaran bana göre zayıf kaldığını düşünüyorum.
Attığım işlemciye bir bakın derim. Performans olarak gayet iyi. Kartınızla da darboğaz yapmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı