GTX 980 SLI vs GTX 1080 Ti

Makaleler
1
Daha fazla  
Ben 4K oyun sistemi kurmak istiyorum. 4K çözünürlükte ultra ayar akıcı bir deneyim yaşamak için bu günlerde GTX 1080+ üzeri ekran kartı almamız gerekiyor. Benim bütçem kısıtlı olduğu için aklımda şöyle bir fikir geldi, öncelikle testlere baktım GTX 980 SLI ;

GTA V = 4K Ultra Ayarlarda 70FPS ve üzeri bir değer veriyor.
Crysis3= 4K Ultra Ayarlarda 40FPS ve üzeri bir değer veriyor.

Buradan yola çıkarak GTX 980 SLI ile GTX 1080 Ti kıyaslamalarını izledim, aşağı yukarı 5-10 belki 20 FPS bir açık var. GTX 1080 Ti 100 FPS veriyorsa GTX 980 SLI 80-90 FPS değeri veriyor. Şimdi gidip 4000 TL verip GTX 1080 Ti almak mı benim için iyi olur yoksa GTX 980 SLI almak mı yararlı olur? İkinci el garantisiz GTX 980 MSI modeli satın aldım 1250TL'ye 2. kartı almadan önce size sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SLI günümüz oyunlarının çoğunda desteklenmiyor ve desteklese de verim eskisi kadar iyi değil. Oyun geliştiricileri uğraşmak istemiyor. Tek kart her zaman daha iyi bir tercih olur. Çift kartın güç tüketimi ve ekstra ısı dezavantajı da var.

1 tane kart almışsın bile artık GTX 1080'ni önersek de (ki öyle yapacaktım) faydasız ama 2. kartı almanı tavsiye etmem aynı fiyata tekrardan okutabilirsen elindekini okutup 1080 al derim. SLİ pek mantıklı değil oyun için. GTX 1080 alacaksan 2.el önermem malum minercılar sağ olsun üst seviyede mining yapılmamış kart bulmak biraz zor.

Anladım teşekkür ettim bir kere bu işe girdim artık, çıkışımın olacağını sanmıyorum. 1250TL ye satın almıştım şimdi bu fiyattan yine satsam bile en fazla alabileceğim 1060 bütçem yok, şahet para biriktirip bunuda satarak birşeyler yapabilirm ama en fazla 1080 ti alabilirim. bir kaç test baktım benim oynayacağım oyunlar zaten çok değil Crysis2,3 GTA V, ve SLI Destekli oyunlar onun dışında oynamıyorum genelde. RTX 2080 Tİ alsam bile pek işime yarayacağını sanmıyorum.

işte 3000 üzeirne çıka bilsem alacam ama nerde o paracıklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…