GTX 980 Ti - I5 6600K Sistemden Çıkan İnce Sesi

CS:GO 300-400 FPS oynayabiliyorum 1920x1080. Dayz'e girdiğimde ise herhangi bir sunucuya bağlanırken donarak giriyor ve girdiğimde tam ekranın, etrafın göründüğü zaman 2-3 FPS falan alıyorum biraz süre geçince etraftaki nesneler netleşiyor her şey düzeliyor fakat FPS 30-40 civarında geziyor. Arma 3 oyununda ayarlar ULTRA 40 FPS alıyorum. Bu FPS olayları normal ise ben camdan atlarım.

Aklımı babamın bilgisayarcı arkadaşı karıştırdı dedi 7/24 çalışsa bile bir şey olmaz dedi bende bunu aldım ah keşke almasaydım. Bir yerde okudum kullanıcı demiş ki: "Harddisk kötü olursa RAMleri zorlar ve veri transferini yavaşlatır, anlık kasmalar olabilir" demiş. WD Green kullanıcılarının şikayetlerini forumdan görebilirsin diye sonuna eklemiş bunu gördükten sonra hemen bugün HDD siparişi verdim. Acaba doğru mu? Anakarta iyi monte edilememiş bir yeri mi var acaba? Temassızlık mı var acaba? :(

Lütfen hepsini okuyun.

7/24 çalışsa bir şey olmaz dediği için mi bu sistemi aldınız :) Bilgisayara sağlıklı elektrik gittiği sürece, 1 yıl bile açık kalabilir. Harddisk kötü olursa RAM'leri zorlar diyen biraz sallamış. O sorun harddiskte bir problem varsa olur, öyle bir şey olsaydı WD Green kullanıcıları kıyameti koparırdı. Zaten günlük kullanım için Blue, performans için Black ve depolama için Green kullanılır. Green'in performansı düşüktür, fiyatı uygundur ve bu yüzden depolama için kullanılır. Bu performans yükleme sürelerinizi etkiler, program kurulumu ve oyunlardaki sahne geçişi vesaire. Ona bakılırsa, SSD takılan sistemlerde hiç FPS drop olmaması gerekir. Oyundan aldığın performans, CPU, GPU ve RAM'e bakar. Süper bilgisayarlar söz konusu değilse, HDD darboğazı kesinlikle mümkün değildir, ancak sorunlu bir HDD ise problemler ortaya çıkar.

Siz ses problemini giderdiyseniz, aldığınız WD Blue gelince denersiniz. Sorun çözülmezse, sistem yeni direk yollayın aldığınız yere ve baktırın.

Bu kadar yoruma gerek yok açıkçası. 300 FPS istersen ekran kartından o sesin gelmesi normal, Coil whine var büyük ihtimal. Bilgisayara zararı olmaz. Bilgisayarı iade etmeye gerek yok. Götür ekran kartını değiştirsinler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı