GTX 980 Ti İçeren Oyuncu Bilgisayarı

volkan gül

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,
Bu sanırım 3. konum oluyor ama valla mazur görün kafamda soru işaretleri bitmek bilmiyor. Yaklaşık bir haftadır cezalıydım. Konu açamadım Yorum yapamadım. Kimseyle de konuşamadım. Tabi kafamdaki soru işaretleri git gide arttı. Onları sizinle paylaşmak istiyorum. Umarım bu sefer bir sorun ile karşılaşmadan kafamdaki pürüzleri hep birlikte ortadan kaldırırız.
Lafı çok uzatmadan hemen aşağıda toplamayı düşündüğüm bilgisayarı sizlerle paylaşmak istiyorum.(Bu topladığım bilgisayarın bu seviyeye gelmesinde bu forumdaki arkadaşların çok emeği dokundu diyebilirim o yüzden ayrıca teşekkür ediyorum geçmiş konularıma yorum yapan arkadaşlara)

Bilgisayar hakkında eleştiri ve yorumlara açığım. Hemen kısa bir bilgi verip ardından sorulara geçmek istiyorum...

Bilgi: sinerji.net'e mail attım ve msi gtx 980 ti referans tasarım olduğunu söylediler. Gaming tasarımının 1 ay sonra türkiyede olacağını söylediler. Kasayı o gelince toplayıp gaming tasarımını alacağım.

Sorular
1) Almış olduğum işlemcinin soğutucu var mıdır? Varsa yeter mi ? Ekstra işlemci soğutucu almalı mıyım? Almalıysam ne almalıyım?
2) Bu seçtiğim ekran 24" 144HZ 1ms tepki süreli bir monitör. 27" 1ms 60-70 hz bi monitör (ikiside 1080p) daha mı iyi olur yoksa daha mı kötü olur. Bu arada ki hz farkının artı yada eksi yönleri nelerdir?
3) almış olduğum kasada 5 dahili fan var. 2 tane daha takmayı düşünüyorum. İyi bir fikir mi? Birde bu 700w'lık psu bana tüm bunlar için yeter mi?

Son olarak bu fiyata bu kasa değer mi sizce? (bence değer tabi değmese toplamazdım da. Sizin fikrinizi de merak ettim doğrusu )

• Var. Yetmez. Evet. Bütçe?
  • Tabii ki 144Hz bir monitör daha iyi olur. Eksisi yok. Artısı ise bir saniye içinde ekrandan daha çok görüntü akar.
  • İyi bir fikir olmakla beraber pek de gerek yok. Rahatlıkla yeter.
  • Değer. Güzel bir kasa
  • İyi günlerde kullanın.
Ek olarak: Belleği 2x4 şeklinde ve CL9 almanız yararınıza olur. Anakartı da Z97 Gaming 5 modeli ile değiştirin.

Sorularının yanıtı:
1) Almış olduğunuz işlemcinin içinden stok fanı vardır. Yeterlidir, işlemcinizi yük altında 60 derece civarı tutar (O.C yapılmamak şartı ile). Benim tavsiyem böyle bir sistemde soğutucu kullanılması olacaktır.
2) 144 HZ 1ms ile 60 HZ 1ms arasında çok fark vardır. Gerçekten profesyonel oyuncu derecesinde oynamak istiyorum. Hiçbir detayı kaçırmam diyorsanız bence 144 HZ alın. Farkını buradan görebilirsiniz.
3) Fanlar yeterde artar bile. 700W'lık çok fazla bir değer. 650W 80+ bir güç kaynağı bile bu sistemi ayakta tutabilir.
Ekstra olarak: Seçtiğiniz RAM CL10 gecikme süresine sahip. CL9 bir ram seçiniz. Ve tavsiyem Z97 bir anakart almanızdır.

teşekkür ediyorum Cryptic. 7.000TL'yi aşmamak suretiyle bir soğutucu alabilirim. Tabi iş görür bir soğutucu olması tercih sebebi. Görüntüsü de biraz hoş olursa çok güzel olur tabi Ama amaç soğutmak ve parçaların uzun ömürlü olmasını istiyorum. Yani soğutma sistemine ve psu'ya kafa takmamın sebebi uzun ömürlü ve sağlıklı bir sistem olması.

Teşekkür ediyorum FireStorm. 1) önerebileceğin bir soğutucu varsa sevinirim. 2) videoyu izledikten sonra yemişim 27" monitörü 24" 144hz candır dedim. Çok sağol. 3) cl9 seçmek konusunda mantıklı bir açıklama yapmışsın. Onu seçerim. Zaten şimdilik 8gb takıp bir kaç ay sonra yanına 1 tane daha 8gb eklemeyi düşünüyorum.

Z97 'yi niye h97'ye tercih ettin onun sebebini yazmamışsın. Kafamda soru işaretleri kaldı? Ne fark var ki iki kart arasında?

Valla nasıl teşekkür etsem bilemedim.. Çok sağol.. Bilgisayarın yeni hali bu oldu. (cl9 1600 mhz tek modül 8gb bulamadım)

Öncelikle merhabalar. Herkes tavsiye vermiş geç kaldım sanırım ancak yine de mesajım bulunsun, belki bir faydası olur.

Sorular

1) Almış olduğum işlemcinin soğutucu var mıdır? Varsa yeter mi ? Ekstra işlemci soğutucu almalı mıyım? Almalıysam ne almalıyım?
2) Bu seçtiğim ekran 24" 144HZ 1ms tepki süreli bir monitör. 27" 1ms 60-70 hz bi monitör (ikiside 1080p) daha mı iyi olur yoksa daha mı kötü olur. Bu arada ki hz farkının artı yada eksi yönleri nelerdir?
3) almış olduğum kasada 5 dahili fan var. 2 tane daha takmayı düşünüyorum. İyi bir fikir mi? Birde bu 700w'lık psu bana tüm bunlar için yeter mi?

Cevaplar
1)Stock fan kutudan çıkıyor, var. Yeterli ancak OC yapılmama şartı ile. Yeterliden kastım, işlemciniz yine de sıcak çalışacaktır. Gerekli olmamakla beraber, almakta fayda var. Sonuçta 4790K'dan bahsediyoruz. OC yapmamak bu işlemciye hakarettir Bu sebeple extra soğutucu tavsiye ediyorum. Sıvı soğutma daha iyi olur.
2)27inc gerçekten büyük, gözlerinizi yorabilir. Ayrıca 60Hz. Demek istediğim şudur ki; 24inc 144Hz bir monitör çok daha iyidir, kesinlikle onu tercih edin. Artıları; daha çok(144hz 1ms) kare çiziliyor ve daha akıcı bir görüntü elde ediyorsunuz. Eksisi yok.
3)5 dahili fan oldukça yeterli. Ancak almak istiyorsanız yine de alabilirsiniz. Zararı olmaz. Daha serin çalışır sistem ancak gerekli mi tartışır. Bence gerek yok boşuna masraf. 700W sistem için yeterli bir güç.

Öneriler
1)2x4GB şeklinde kit ram almanız. Tabii sonradan ekleme yapmayacak iseniz. Eğer yapacak iseniz gerek yok.
2)Çok daha iyi bir anakart seçilebilir bu sisteme. Bütçeyi bilmiyorum. z97 daha iyidir tabii.
3)Seagate değilde, WD Caviar Black alınabilir. Oldukça hizli bir HDD.

Seçtiğiniz işlemci soğutucuyu bende kullanıyorum. Çok memnunum, işlemcilerimiz de aynı. Ekran Kartlarımız da aynı

1) Ekleme yapmayı düşünüyorum bir kaç ay sonra.
2) Bütçe 7000'i geçmesin diyorum işte bakalım hayırlısı. z97 gaming 3 işimi görmez mi? Daha üst bir anakart mı bakayım? Eğer biraz daha uçarsam sistemi DDR4'e taşıyacak gibiyim zaten
3) Valla HDD'den hiç hız beklemiyorum. En ucuzuna baktım. Hani hiç bir yerden fiyat kısamadım. Bari oradan kısayım dedim. Bilgisayarın en ucuz parçası o olacak herhalde

Yorumun için çok teşekkürler.

Ups... Söylemeyi unuttum. Alacağım ekran kartı bu değil. Bu referans tasarımmış. Firmaya mail attım. Gaming tasarımını bekliyorum. Şu twin frozr çift fanlı soğutma sistemlisini yani. Kartımın ateşi çıksın istemem

Ben 2.200 gibi bir fiyata aldığım için referans tasarıma hayır demedim açıkcası Kullanıyorum bir ısınma problemi yaşamadım henüz. Yük altında bile 80-85 en fazla sıcak yaz aylarında. z97 gaming 3 işinizi tabii ki görür sadece daha da iyi bir anakart alınabilir. DDR 4 sistem 10.000-11.000'den aşşağı olmuyor ben denedim Şimdiden hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…