Öncelikle merhabalar. Herkes tavsiye vermiş geç kaldım sanırım ancak yine de mesajım bulunsun, belki bir faydası olur.
Sorular
1) Almış olduğum işlemcinin soğutucu var mıdır? Varsa yeter mi ? Ekstra işlemci soğutucu almalı mıyım? Almalıysam ne almalıyım?
2) Bu seçtiğim ekran 24" 144HZ 1ms tepki süreli bir monitör. 27" 1ms 60-70 hz bi monitör (ikiside 1080p) daha mı iyi olur yoksa daha mı kötü olur. Bu arada ki hz farkının artı yada eksi yönleri nelerdir?
3) almış olduğum kasada 5 dahili fan var. 2 tane daha takmayı düşünüyorum. İyi bir fikir mi? Birde bu 700w'lık psu bana tüm bunlar için yeter mi?
Cevaplar
1)Stock fan kutudan çıkıyor, var. Yeterli ancak OC yapılmama şartı ile. Yeterliden kastım, işlemciniz yine de sıcak çalışacaktır. Gerekli olmamakla beraber, almakta fayda var. Sonuçta 4790K'dan bahsediyoruz. OC yapmamak bu işlemciye hakarettir
Bu sebeple extra soğutucu tavsiye ediyorum. Sıvı soğutma daha iyi olur.
2)27inc gerçekten büyük, gözlerinizi yorabilir. Ayrıca 60Hz. Demek istediğim şudur ki; 24inc 144Hz bir monitör çok daha iyidir, kesinlikle onu tercih edin. Artıları; daha çok(144hz 1ms) kare çiziliyor ve daha akıcı bir görüntü elde ediyorsunuz. Eksisi yok.
3)5 dahili fan oldukça yeterli. Ancak almak istiyorsanız yine de alabilirsiniz. Zararı olmaz. Daha serin çalışır sistem ancak gerekli mi tartışır. Bence gerek yok boşuna masraf. 700W sistem için yeterli bir güç.
Öneriler
1)2x4GB şeklinde kit ram almanız. Tabii sonradan ekleme yapmayacak iseniz. Eğer yapacak iseniz gerek yok.
2)Çok daha iyi bir anakart seçilebilir bu sisteme. Bütçeyi bilmiyorum. z97 daha iyidir tabii.
3)Seagate değilde, WD Caviar Black alınabilir. Oldukça hizli bir HDD.
Seçtiğiniz işlemci soğutucuyu bende kullanıyorum. Çok memnunum, işlemcilerimiz de aynı. Ekran Kartlarımız da aynı