GTX 980 Ti İçeren Oyuncu Bilgisayarı

Sorularını yanıtlamayı bırak seçtiğiniz anakart baştan yanlış. K serisi işlemciyi H serisi bir anakarta takmak ne kadar mantıklı? Aldığınız işlemci O.C. destekli fakat o anakartla yapamazsın yani ölü yatırım. Z serisi bir anakart almalısın.
Sorularına dönersek;
  1. Ekstra bir işlemci soğutucu almalısın. Cooler Master Hyper 212 Evo gibi.
  2. Tabiki de daha iyi olur.
  3. Fazladan Fan gerekmez ama sana kalmış bir durum. PSU yetecektir bu sisteme.

Son düzenleyen: Moderatör:
-OC yapıcaksan ZALMAN LQ315 Gibi bir sıvı soğutma alabilirsin
yapmayacaksan hyper 212 evo yeterli olucaktır 4.4 Ghz de Turbo bost ile kulanırsın.
-144 Hz çok daha iyi Ekranda yüksek performansları görüceksin 90 veya 60 gibi fpslerde takılmayacak.
- Yeterli olucaktır ama PSU nun 80 sertifikalı olmasına dikkat et

@54046
Kardeşin dediği gibi O.C destekliyen bir anakart al mesela z97 pro-Gamer

2200tl mi? O fiyata nasıl aldın yahu. İnternetten bakıyorum referans tasarımların fiyatı 2.500 zaten Valla şuan anakart olarak z97'de karar kıldım ama hangi markanın hangi z97'sini alsam bilemedim. DDR4 sistemler cidden aşırı pahalı. Zaten benim işimi de ddr3 sistem hayli hayli görür. Çünkü istediğim şey; yüksek fps, kaliteli görüntü ve bozulmayan uzun ömürlü parçalar O nedenle benim için sistemin soğutması, ekran kartı ve monitör ön plana çıkıyor.

1440P monitör koydum bak bakalım

Teşekkür ederim uğraştığın için. Ancak 1440p monitörü benimde çok istememe rağmen 6ms monitör oyun için çok sağlıklı değil ve benimde temel amacım oyun. Gel gelelim hz konusunda da bu monitör yetersiz kalıyor. 144hz'den yanayım şuanda. Alacağım monitör ayrıca 1ms tepki süresine sahip.

H97 kartı çok dövmüşsünüz ama Ben aralarındaki uçurumluk farkı hala çok net görememekteyim. İki kart arasında fiyat farkı çok değil. Özelliklerine bakıyorum. Neredeyse aynı. Ama herkes O.C. için z97 önermiş. Vardır bir bildiğiniz diyorum tam olarak anlayamamakla birlikte Soğutucu olarak Zalman LQ düşünüyorum.

Pro gamer dediğiniz asusun sanırım. Hangi markanın z97 modelini alsam bilemedim doğrusu ? Hangisi daha iyidir? Aralarında ne gibi farklılıklar vardır? Kafamda şuan bu sorular dönüp duruyor...

PSU'nun 80 sertifikalı olduğunu nereden bileceğim? Nasıl anlayacağım? Benim topladığım bilgisayara bakar isen zalman z11 kasa içinde 700w psu ile geliyor. Ama psu özellikleri belirtilmemiş. Nereden öğrenebilirim acaba onu?

Son olarak: Kimdir bu 80 sertifikası?

@volkan gül amacımız H97 seri Anakartı yerden yere vurmak değil. Bende çok sevip kullanıyorum. Vurgulamak istediğim işlemciniz O.C. desteklediği için Z serisi Anakartı kullanmanız gerektiği yoksa H serisi bir anakarta kastım yok.
Seçtiğiniz soğutucu ise iyi performans sunacaktır.

80+ sertifikası, güç kaynaklarının vaad ettiği gücü verebilme garantisidir.

Evet Asus z97 pro gamer.
İncelemesini Youtube kanalında bulabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üstünde 80 yazıyor ama nereden öğrenebilirsin bilemiyorum. En aşağı 80 bronz sertifikalı al.
80 Sertifikası mesela 750W bir psu bu PSU'nun 750W vereçeğini garanti eder ve sistem çalışırken ne kadar enerji gerekirse Şebekeden o kadar enerji çeker. Enerji tasarufu sağlarsınız....

Aynen dünden beri baya bir video izleyip karşılaştırma sitelerine baktım. OC için herkes z97'yi önermiş. Bunun sebebi de h97'nin bizi oc'de Hz olarak kısıtlıyor olmasıymış. Şu bahsettiğiniz 80 sertifikası oldukça önemli cidden.

İncelemeyi izledim. Teşekkür ederim. 80 sertifikalı bir psu alacağım kesinlikle. Teşekkür ederim.

Ancak bu z97'nin işin içine girmesiyle soru işaretleri de büyüyor kafamda. ( @Recep Baltaş ve @Ali Güngör 'ün asus pro gamer z97, msi z97 gaming 5 ve gaming 7 videolarını izledim) Hangi model z97 alsam kararsızım? Bir kaç arkadaş asus z97 pro gamer önermiş. Ama benim alacağım ekran kartı MSI GTX 980 TI olacak. Dolayısıyla insan anakartı da bir sorun çıkmasın diye msi almak hissine kapılıyor. Çok yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen. (@Recep Baltaş 'ın sistem önerilerini incelediğimde ise genellikle msi ekran kartlarıyla msi anakart tercih ettiğini gözlemledim. )

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Tekrardan çok teşekkürler.

Asus z97 pro gamer yada MSI Gaming 7 almalısın
Sitem tavsiyelerinde Hep MSI kulanılmasının sebebini bende bilmiyorum ama video'da dendiği gibi anakart kaliteli ve Tüm ekran kartlarını destekler hatta R9 285x2 yi bile %100 Verimlilikle kullanırsınız.
Asus Benim kişisel tavsiyemdir MSI pek bana göre değil açıkcası.
Senin kararına kalmış... hangisi sana daha şık görünürse onu al ( Gaming7 ve z97-pro gamer hakkında konuşuyorum... )

• Asus z97 pro gamer -> 620tl
  • Msi z97a gaming 7 -> 720tl

İkisi arasında çok bir fiyat farkı yok. Ama tercihim msi dan yana olacak gibi duruyor. Yine de kararsız kaldığımı söylemekte fayda var. Yani hangisini alsam bilemiyorum. Bide z97a msi almışken 1600mhz yerine 2400 mhz ram mi alsam ? Ne yapsam ? Ne etsem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…