GTX 980 Ti için işlemci

Badmobil

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde GTX 980 Ti ekran kartı mevcut. i5-8400 işlemci alacaktım. Fakat işlemci kullanımının yüksek olması yani darboğaz olur korkusu yüzünden AMD Ryzen R5 2600 satın aldım. AMD işlemci de i5-8400 gibi FPS performansı verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi yapmışsınız ama keşke bütçeniz var mı bilmiyorum ama X modelini alsaydınız. Avantajları vardı çünkü. Örneğin içinden daha iyi bir soğutucu çıkması, OC'dan sonraki, normal performansı önde olması gibi. Çekirdek sayıları aynı ama threads olarak iki katı önde Ryzen.

Daha iyi yapmışsınız ama keşke bütçeniz var mı bilmiyorum ama X modelini alsaydınız. Avantajları vardı çünkü. Örneğin içinden daha iyi bir soğutucu çıkması, OC'dan sonraki, normal performansı önde olması gibi. Çekirdek sayıları aynı ama threads olarak iki katı önde Ryzen.
İşlemci bana çok uygun fiyata denk geldiği için aldım. Amd r5 2600x aralarında 400tl bi fiyat farkı olduğu için tercih etmedim. İşlemcinin yanında asus strix b350f gaming serisi anakart aldım. Fakat bu anakart ile sorun yaşayan insanların yorumlarını okudum. Açıkcası anakarttan biraz soğudum. Anakart kutusu olsun sitesi olsun ddr4 3200mhz ram desteklediğini belirtiyor. Fakat ramler 3200 mhz çıkmıyormuş. Sistem reset atıyormuş.

2. nesil Ryzen işlemci alıyorsan ona uygun 2. nesil AM4 anakart alırsan daha iyi olur. Yoksa ilk nesil anakartın işlemcini desteklemesi için BIOS güncellemen gerekir. Montaj henüz yapmadıysan anakartı iade et yerine B450 chipsetli anakart al. Montajdan sonra işlemci çalışmadığı gibi anakart kutusunu açtığın içinde mağduriyetin artar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı