Gtx 980 Ti için Monitör Önerisi

Semih Demir

Kilopat
Makaleler
7
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar.
Ekran kartı olarak Gtx 980 Ti seçmiş olsam da bu sefer aklıma monitör sorusu takıldı. Bilgili üyelerimizden cevaplarıyla beni aydınlatmalarını istiyorum, hangi monitörü önerirsiniz bu ekran kartı için? Teşekkürlerimi sunuyorum.

(Asus ROG Swift PG278Q) düşündüm, sizce?

Kullanım amacına bağlı. BF, CS-GO gibi rekabetçi online oyun oynarım iddialı oyuncuyum diyorsan o monitör tam senin ihtiyacına göre. Aksine fazla oyun oynamam arada bir oyun oynar genelde film müzik izlerim dersen yavaştan 4K çözünürlüğüne geç derim.

Merhaba, cevabınız için teşekkür ediyorum.
4K sorusunu benden daha fazla bilgisayar ve monitör konusunda bilgiye sahip olan arkadaşlara sordum henüz 4K teknolojisi fazlasıyla gelişmedi 2K sizin için yeterli olacaktır yorumunu aldım. Yani biraz teknoloji cahili olduğum için en azından bilgisayar bileşenleri için durum böyle pek bilgim yok hocam. Oyun konusuna gelecek olursak işten geldiğimde masaüstünde bulunan bütün oyunları oynarım, yani illa fps gibi bir amacım yok. Şuan da popüler olan oyunlar vs.. Bu monitör sanırım yeterli :)

4K aslında geliştide bunca zaman o çözünürlüğe ekran kartları yetersiz geliyordu. Almayı düşündüğün ekran kartı 4K'da 60FPS gibi mükemmel derecede olmasada çoğu oyunu ultrada oyun oynanabilir seviye olan 30-40FPS'de çalıştırmakta. Bunu bizzat DSR ile 4K'da kendim bu şekilde oyunlar oynadığımdan biliyorum. O monitör tam oyuncu monitörü fazlasıyla yeterlidir.

PG278Q kullanıyorum şu anda, bu monitöre Samsung'un kıytırık 4K 28" sözde 1ms monitöründen geçiş yaptım ve hiç pişman değilim. Oyun için alıyorsan çok iyi bir monitör ama fazla film izleyeceksen ya da fotoğraf düzenlemesi gibi işler de yapacaksan IPS panelli başka bir modele bakabilirsin.

PG278Q kullanıyorum şu anda, bu monitöre Samsung'un kıytırık 4K 28" sözde 1ms monitöründen geçiş yaptım ve hiç pişman değilim. Oyun için alıyorsan çok iyi bir monitör ama fazla film izleyeceksen ya da fotoğraf düzenlemesi gibi işler de yapacaksan IPS panelli başka bir modele bakabilirsin.

Hocam cevabınız için teşekkürler.
Topladığınız sistemi de görmüştüm oldukça iyi bu ekran kartından iki tane kullanıyorsunuz sanırım.
Sizce 4k ile 2k arasında bariz fark olur mu? Gidip test etmek gibi bir müsait zamanımda olmuyor açıkçası iş yoğunluğumdan ötürü, napsam karar veremiyorum. Tam sistem budur diyorum yeni ekran kartlarını bekleyin diyorlar ya da SLI yapmanızı öneririm diyorlar. Aklım karışıyor, monitör konusunda da aklım karıştı ama seçtiğim monitöre kararlaştırdım. Sizce 4k oynamanın gereği var mıdır sistemi tatmin etmekten başka? 2K benim gibi biri için yeterli olur mu?
Saygılarımla.

4K ultra ayarlarda akıcı bir oyun deneyimi için SLI şart, ayrıca 4K çözünürlükte oyun oynamanın ne kadar gerekli olduğu da tartışılır. SLI yapılacak kartların fiyatı ortada, SLI yapılmayacaksa bile açıkçası ekran kartına 3000 TL civarı para verdikten sonra normal-yüksek arası ayarlarda oyun oynamanın zevk vereceğini de sanmıyorum. Onun yerine 2K 144-165Hz bir monitör tercih etmeni öneririm, böylece hem ultra ayarlarda iyi bir oyun deneyimi yaşarsın hem de daha stabil bir FPS ile daha akıcı bir görüntü alırsın.

4K ultra ayarlarda akıcı bir oyun deneyimi için SLI şart, ayrıca 4K çözünürlükte oyun oynamanın ne kadar gerekli olduğu da tartışılır. SLI yapılacak kartların fiyatı ortada, SLI yapılmayacaksa bile açıkçası ekran kartına 3000 TL civarı para verdikten sonra normal-yüksek arası ayarlarda oyun oynamanın zevk vereceğini de sanmıyorum. Onun yerine 2K 144-165Hz bir monitör tercih etmeni öneririm, böylece hem ultra ayarlarda iyi bir oyun deneyimi yaşarsın hem de daha stabil bir FPS ile daha akıcı bir görüntü alırsın.

Haklısınız,bir kaç sene sonra düşünülebilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı