GTX 980 Ti Sistem Cızırtı Sorunu

ilker34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni topladığım bilgisayara Windows 10 kurdum. Kurulumu yapana kadar bir sıkıntı yoktu fakat daha sonra masaüstü açıldığında ''Yalnızca fareyi hareket ettirdiğimde'' kasanın içinden ( hoparlör takılı değil ) fakat nereden olduğunu tam anlayamadığım hafif bir cızırtı sesi gelip gidiyor. Coilwhine'dan şüpheleniyorum fakat videoları izlediğimde o sorunu olan kartların aşırı ses çıkarttığını görüyorum benimkisi hafif bir sivrisinek vızıltısı gibi. Sistemde EVGA GTX 980 Ti ekran kartı ve sadece Samsung SSD var. Henüz harddisk takmadım. Bu konuda bir fikri olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum. Bu arada sizin sorunu anlayabilmeniz için yapabiliceğim birşey varsa söyleyin lütfen. ( Telefona çıkan sesi kaydetmeye çalıştım ama maalesef duyulmuyor yani o derece düşük bir ses. )

CoilWhine ses seviyesi her kartta farklı oluyor. Belki senin kartta çok düşük seviyede vardır. PSU'danda kaynaklı bir ses olabilir. Kasa içinde iyice dinle ses ekran kartından geliyorsa anlarsın zaten. Ayrıca bileşenlerin güç kablolarının tam oturduğunu kontrol et. Sistem çalışsa bile kablo tam oturmasına cızırtı yapabilir. Eğer kartında CoilWhine varsa garantiye sayılıyor fakat uyarayım bazen değiştirdikleri kartta daha fazla CoilWhine oluyor :p

Şimdi ekran kartını çıkarıp onboard olarak test ettim ve gene aynı sesi duyuyorum. Coilwhine olmadığından emin oldum en azından. İlgimi çeken bir şey ise PSU'nun güç düğmesini kapattıktan sonra anakartın ışıkları söndüğü anda aynı ses çıkıyor. Sorunum ya anakartta yada PSU'da. Sizce bunu nasıl öğrenebilirim. Ayrıca yazılımsal bir sorun olabilir mi ?

Vallaha kesin bir bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirmeyeyim. HDD takılı olsa ondan diyeceğime oda yokmuş. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar yardım edecektir. Fakat bir arkadaşınızda yada tanıdığınız bir bilgisayarcıda uygun değerlere sahip bir PSU ile deneme yapabilirsiniz. Bu arada böyle bir konuda arkadaş sesin kasa fanlarından gelebildiğini söylemiş onlarıda kontrol edin.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için başka bir PSU ile deneme yapacağım eğer aynı sorun devam ediyorsa muhtemelen benimde tahmin ettiğim gibi anakartta sorun vardır. Her iki durumdada bir parça değişimi olucak galiba ürünleri VATAN BİLGİSAYAR'dan almıştım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı