GTX 980 Ti sistemde görüntü bozuklukları

theAbnormal

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Sistemimde son 1 aydır olan bir sorunu dile getirmek istiyorum ve sorunu yaşayan varsa neden kaynaklandığını yazabilirseniz sevinirim. Öncelikle sistem özelliklerim:
CPU: Intel Core i7 6700K
CPU Soğutucu: Arctic Freezer 34
GPU: MSI GTX 980 Ti 6 GB OC
Anakart: MSI Z170A GAMING M7
RAM: 2x8 GB Corsair 2400 MHz CL16
PSU: Cooler Master MWE 650W 80+ Bronze V2 (Eski PSU'da bazı problemler vardı. 2 gün önce sıfır olarak bununla değiştirdim.)

Ekran kartı yük altında çalışırken yaşadığım bir durum var yaklaşık 1 aydır. RDR2 veya CoD Warzone oynarken oyun esnasında herhangi bir problem yaşamıyorum eğer aşağıya alıp başka bir şey yapmazsam (video izlemek gibi). Fakat şöyle bir durum var. Warzone oynayanlar bilirler, oyun bittikten sonra ana menüye döndüğünde ekran kartı doğal olarak kullanım performasını azaltıyor herhangi bir grafik işlemi olmadığı için, birkaç saniye sonra şöyle bir sorunla karşılaşıyorum;
İlk durum:

ilk durum.jpg

Daha sonra bilgisayar herhangi bir tepki vermemeye başlıyor. Kasa camından gördüğüm kadarıyla ekran kartının ışığı ilk sönüyor, daha sonra tekrar geliyor. Ekran gidip geliyor. Bazen kendine geliyor bilgisayar. Fakat bazen klavye ve mouse ışıkları da sönerek bilgisayar yeniden başlıyor. O zaman ise şöyle bir görüntüyle karşılaştım (bir defa oldu):
İkinci Durum:

ikinci durum.jpg

PSU'daki sorunu tespit ettikten sonra yenisi ile değiştirdim. Daha sonra Memtest86 ile RAM'lerde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol ettim bir problem görünmedi.

Bu fotoğraflardaki sorunu yaşayan görüntü bozuklukları ve bilgisayarın tepki vermemesi gibi veya oyunu kapattıktan sonra bilgisayar donması, görüntü bozukluğu yaşayan varsa bana bir yol gösterebilir mi? Ekran kartını her zaman olduğu slottan alıp bir alttakine takip denedim tekrar aynı problemi yaşadım. Sorun anakartta mı ekran kartında mı çözemedim, önerecek arkadaşlar için ekran kartımın driverlarını tamamen temizleyip tekrar kurdum fakat bir değişiklik olmadı.

Eski PSU kullanırken mavi ekran hatası çok alıyordum. Değiştirdikten sonra almadım, ekran kartı maksimum 250W enerji kullanıyor totalde sistemim 480-500W arası enerji tüketiyor yük altında sorun olacağını sanmıyorum. CPU sıcaklığı bahsettiğim oyunları oynarken maksimum 55 derece; GPU ise RDR2 oynarken 83 derece, Warzone oynarken 77 derecelerde oluyor. Sistem boşta iken 30-40 derece aralarında.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı