GTX 980 Ti SLI İçin Güç Kaynağı Önerisi

fdalkiran

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şöyle bir sistem topladım. Şu an aktif olarak kullanıyorum.

Anakart : Asus Z270E GAMING
CPU : i7 7700k
CPU Cooler : Corsair H100iV2
Ekran Kartı : Asus Strix GTX 980Ti
RAM : Corsair 8x2 = 16GB DDR4 3200MHz
SSD : Kingston M2 120GB
Kasa : NZXT S340 Red Elite
PSU : Eski bilgisayarımda bulunan Xigmatek 500w 80+

Şimdi sorum şu; Ben bu sisteme bir tane daha aynı marka GTX980Ti alıp SLI yapmak istiyorum. Anakart uyumlu o konuda sıkıntı yok, peki SLI yaparsam bu şekilde %100 performans alabilir miyim? Ayrıca PSU yetersiz kalacak bundan eminim. Öneriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle monitörün nedir? Bir oyunda 100 FPS alıyorsan SLI yaptığında 130-150 FPS alırsın 200 FPS almazsın. SLI ile %100 artış bekliyorsan hayal kırıklığına uğrarsın. O yüzden ikinci 980 Ti'yi çok hesaplı bulursan almalısın yoksa elindekini satıp tek 1080 alsan çok daha iyi olur. Hem böylece PSU değiştirmene gerekte kalmaz.

Evga 650 GQ veya RM650X öneririm.

Öncelikle monitörün nedir? Bir oyunda 100 FPS alıyorsan SLI yaptığında 130-150 FPS alırsın 200 FPS almazsın. SLI ile %100 artış bekliyorsan hayal kırıklığına uğrarsın. O yüzden ikinci 980 Ti'yi çok hesaplı bulursan almalısın yoksa elindekini satıp tek 1080 alsan çok daha iyi olur. Hem böylece PSU değiştirmene gerekte kalmaz.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Monitörüm 1080p - 144hz benq Zowie. GTX 1080 güzel bir tercih olabilir ama, 2k veya 4k oynayamayacağım için bu monitör ile fazla gereksiz olmaz mıydı ? Yabancı bir kaç forumda corsair 850w önerenler olmuş benim gibi düşünenlere, üstelik gtx980tiSLI 1080ti ile neredeyse denk geliyor 5-10 fps oynuyor çoğu oyunda. Güncel oyunların çoğu da SLI desteği mevcut bence 1500TL daha ucuza GTX1080ti performansı yakalayabilirim sizin görüşleriniz nelerdir ?

O monitör için 980 Ti SLI gereksiz olur. Monitör darboğazı riski söz konusu olabilir. Karttan tam randıman alamaman olasıdır. 980 Ti ve 144 Hz monitörü kendim kullanıyorum henüz ikinci ekran kartıyla SLI ihtiyacı duymadım. Duyacak olursam da başta monitörü değiştirmem gerekir. Seninde durumun benimle aynı.

O monitör için 980 Ti SLI gereksiz olur. Monitör darboğazı riski söz konusu olabilir. Karttan tam randıman alamaman olasıdır. 980 Ti ve 144 Hz monitörü kendim kullanıyorum henüz ikinci ekran kartıyla SLI ihtiyacı duymadım. Duyacak olursam da başta monitörü değiştirmem gerekir. Seninde durumun benimle aynı.
Anladım peki ben şöyle bir sıkıntı yaşıyorum belki aynı dertten muzdarip olanlarda vardır bu ekran kartı epey ısınıyor,macun değiştirmeyi ve hatta voltaj sıkıntısı olduğunu düşünüp psu değiştirmeyi düşünüyorum. Senin kullandığın psu nedir? Hatta 1080p Pubg Ultra ayarlarda 30dk oynadıktan sonra mavi ekran hatası alıyorum. Öncesinde gtx750ti kullanıyordum medium ayarlarda sıkıntı yaşamıyordum diğer ayarları denememiştim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı