GTX 980 TI taşınabilir sistem toplama

Bence ısınması sizin için bir kriter olmamalı. Elbette zevkler tartışılamaz. Ancak kasanın içinde parçanın ısınması size zarar vermez. Ağırlık konusunda 1.3KG taşımamak isteyebilirsiniz hak veririm ancak performansınızda da ciddi bir düşüş olacaktır. Size tavsiyem ise şuanlık bekleyip yeni nesil kartlardan almanız olacaktır.

Yeni nesil kartlarını bekleme düşüncem var ama yenilerlede pek birşey değişmeyecek. Hatta Nvidia HBM bellek bile kullanmayacak ama beklemekte fayda var herşey bellek değil. İşlemciyi takıp ekran kartını sonra takabilirim. Fakat ısının az olması kesinlikle önemli sırf ses olmasın diye 200TL hava soğutmaya veriyorum aynı bütçeyle alınabilecek sıvı soğutma bile vardı amazonda. Sıvı daha sessiz de olabilir ama hava olmasını özellikle istedim. Bunun üzerine küçücük kasa içerisinde GTX 980 ti 85-90 dereceleri görecek ve ses yapacak ayrıca R9 nano gtx 980 den bile yüksek performansa sahip 1700 TL verip daha iyi bir kartı hiçbiryerden alamıyorsun. 3000 tl nerede 1700 nerede.

3000 vermenize gerek yok ki. Amazon'dan 2000-2200TL'ye alabilirsiniz. Evga alırsanız Türkiye garantisi de olur. Kalan bütçeyi de SSD'ye ve hava soğutmaya harcayabilirsiniz. Ve bildiğim kasarıyla GTX980 Ti çok ses yapmıyor. Genelde Nvidia ekran kartları sessizdir.

Evga GTX 980 ti 2186 TL ye geliyor. Gigabayte r9 nano 1664 TL. GTX 980 ti 85 derecenin üzerine çıktığında fanlar doğal olarak yüksek devirde çalışacaktır. R9 nano 75 dereceyi geçmiyor. 2 fan yerine 1 fan olunca da r9 nano her türlü çok daha sessiz çalışır. Sessizlik o kadar da sorun değil tabi ama R9 nano F/P, ağırlık ve sıcaklık olarak ta avantajlı. GTX 980 ti 700 gr daha ağır. Bu az değil ki zaten sistem oldukça ağır olacak 10 kg civarı olacak tahminimce. taşınabilirlik ve sessizlik açısından en iyisini yapmak benim amacım. Mesela bu yüzden de ısrarla Noctua'nın o soğutucusu olsun istedim oda 600 gr ağırlığında ve kendi küçüklüğünde olan bütün soğutucular arasında en iyisi ve en önemlisi en sessizlerinden. Kasaya 160 mm yüksekliğine kadar çok daha büyük soğutucularda sığıyordu ama ağırlıkları 1 kg yi buluyor hatta geçiyor ben neden kocaman metal bloğu taşıyayım sıvı soğutmalar da hafif değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…