GTX 980 VS R9 390X

Şuan kullandığım harici bir ekran kartı yok. En fazla 2 hafta sonra alacağım. Bütçe 1400 TL en iyisini almaya çalışıyorum. @Murat5038
Bazıları işlemecinin desteklediği 2133 MHZ, 2666'da stabil olması bile şans diyor. Bazıları ise Bios'da elle ayarlarsan sorun düzelir diyor. ama OC konusunda bir bilgim yok. O yüzden 2666 ile idare ediyorum @merttrkz

980 daha iyi, 390'dan az biraz daha iyi. Unutmadan aralarıda 800 lira fark var, bu fiyata değer diyorsan al. Aslında 1080p (en yüksek ayarda) oyun oynamak istiyorsan 390 fazlasıyla yetecek 980'e gerek yok.

İşlemciyle hiç ilgisi yok. Voltaj ile ilgili bir problem olabilir. Voltaj yetersiz olunca Ram yüksek Frekanslara çıkamaz. XMP hazır profillerle 3000Mhz yapamadıysan kendin voltaj değerini elle girerek yapmayı dene. 2666 ile 3000 arasındaki farkı çok üst seviye Ram kullanımı ve sistemi zorlama söz konusu değilse fark edemezsin bile. O işlemcinin desteklediği Frekans değeri. Ram'leri OC yapılmamış haliyle takıp direk çalıştırabileceğin en yüksek hız o. XMP ve Bios üzerinden yapılan Frekans artırımlarının işlemciyle ilgisi yok. 1151 pin bütün işlemciler 2133 Mhz destekliyor ama forumda default ayarlardaki işlemci ile birlikte Ram hızını 3000 Mhz yada daha düşük bir hıza OC yapan birçok arkadaş var. Yalnız İşlemciyi OC yaparsan Ram Frekakans artışının daha çok faydasını görürsün. Bu yüzden işlemci ile birlikte işlemci içinde OC tavsiye ediliyor.

Bi geri sayfaya bakın benim paylaştıgıma öyle kara verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt dışından tanıdığımız getirecek. O yüzden fiyat öyle. @Murat5038
İşte çok güzel söylüyorsun. 1.33 volta 3000 MHZ'ye çıkıyor. Ama ben maalesef elle ayarlamayı bilmiyorum. @merttrkz

evet fark gerçekten çok az bilemiyorum @MehmetÇay

Birde anakartın Game Boost özelliğini açtım. 4.40 ve 2400 MHZ ile kullanıyorum. Keşke hem Game Boost hem XMP açabilseydik!

İşte çok güzel söylüyorsun. 1.33 voltaj 3000 MHZ'ye çıkıyor. Ama ben maalesef elle ayarlamayı bilmiyorum.
Bende bilmiyorum. Bilsem anlatırdım. Rehber videolar vardır mutlaka bir araştırma yap. Youtube'da mutlaka bulursun.

Peki gençler GTX 980 ve 390x en iyi marka hangisi ?
MSI OC modda 1100'e çıkıyor 390X'i diye biliyorum
@Black_Ang3l @numbuhzero @Silinen üye @GamerBurkay @RuFF+ @Murat5038

Burada Sapphire markası baya ezildi. Technopat forumunda herkez İntel-Nvidia tarafını tutuyor. İntel kısmında haklılar ama Nvidiada yanılıyor olabilirler. Mesela R9 390X 1400 TL GTX 980 2000-200 TL arasında. bunn içinde R9 390X'i üreten (Vatanbilgisayarı baz aldım) 2 Tane üretici var. Sapphire ve ASUS. burada önemli olan şey ücreti. (Yine R9 390X'in üzerinden örnek vereceğim ) biri 1400 TL diğeri 1700 TL (Tam hatırlamıyorum bakınca editlerim) aralarında 300 TL gibi uçurum var. Burada devreye soğutma sistemi giriyor. Dileğine göre ASUS daha iyi soğutup daha sessiz soğutuyor ise ASUS tercih edebilirsiniz. Fakat sapphire ile arasında öyle ahım şahım bir fark yok. Fiyat olarak ta SAPPHİRE önde. İnternette var bunların kıyaslanması. Yani AMD de önerim SAPPHİRE olacaktır. Öyle çöp bir firma değil. Ama marka takıntınız var ise orasını bilmem. Birde MSİ var. Bu üretici askeri sınıf bileşenler kullanıyor ve bunu ASUS ve SAPPHİRE den bir adım ileri çıkartıyor. (Bence sapphire yada MSİ alın.)

Nvidia da ise tekrardan tavsiyem MSİ - ASUS ikilisi olacaktır. Nasıl SAPPHİRE NVİDİA ya üretim yapmıyorsa NVİDİA'ya özel GALAX - ZOTAC - EVGA üçlüsü özel olarak NVİDİA taraftarı ve onun kartlarını üretiyor. Bildiğim kadarı ile en hızlı 970 Galax'ın.

Burada alacağınız ekran kartınıda modeli önemli. Bence GTX 980 yerine R9 390X almalısınız çünki aradaki fiyat farkı ile işlemci yükseltirsin be çok acımasız fiyat farkı var. 390X'i üreten 2 firma ASUS ve SAPPHİRE. ve tercihinizi SAPPHİRE den yapmanızı tavsiye ediyorum.. ama ASUS ta öyle kötü bir firma değil soğutma için alınabilir ama fiyat farkı (390X'ler içinde) 200 TL olduğundan SAPPHİRE alınabilir. Yinede alacak olan sizsiniz iyi araştırın soğutma video'lari felan ve eğer mümkün ise forumdan 980'e sahip bir kullanıcı etiketleyin ( Moderator etiketlerseniz biraz daha iyi olabilir) onlardan yardım rica edin.yardım edeceklerdir.

Dipnot : En uzun yazım 3 kere silip tekrar yazdın sağ kolumu hissetmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…