GTX 980'li Sistem mi, GTX 980Ti'lı Sistem mi?

Konu içeriğine göre hangi sistemi seçmeliyim?

• Oy verenlerin toplamı
    73
Bu bilgiye nereden ulaştınız bilmiyorum fakat hatalarınız. Birincisi önerdiğim sogutucunun radyatörü H80i üçe katlar. Ek olarak H80İ 77CFM hava üflerken Deep Cool Captain360 280CFM hava üflüyor. Yani neredeyse üç katı. Hem radyatörü büyük hem daha fazla hava üflüyor. Kimse bana H80i nin, Deep Cool Captain360 dan daha iyi sogutacagını söylemesin lütfen. Şu marka algılarınızı bir kenara bırakın bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 05:26 yı açın. Corsair H105 ile aynı performans veriyor.

Hydro Series™ H105 240mm Extreme Performance Liquid CPU Cooler

Son düzenleme:
Render'a katkısı olmayacaksa ne diye var ki? Bu videoda X79, yanlış hatırlamıyorsam i7 3930K , sistem ile 18 saat süren işlem, OpenCL ile R9 285 de eklenince 1.30 saat sürüyor. Yani katkısı oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4790k ve GTX 980'li sistemi al.
Bu sisteme H80i almak mantıksız. Tek radyatörlü sıvı soğutmaların sadece küçük kasalara takılmasının doğru olacağını düşünüyorum. i7 4790k'yı düzgün soğutmak için çift radyatörlü bir sıvı soğutma yada Noctua D14 tercih edebilirsin.

İmzama bakarsan seçtiğin kasa ve önerdiğim soğutucunun görünümü-performansı hakkında bilgi alabilirsin.

Renderda birinci sistem az bir fark gösterir. Zaten geri kalan işlemi ram yapıyor işlemci çok az kullanılıyor. Fakat oyunlarda 980Ti daha fazla performans verir. 10-15 fps kadar. Mantığı olan ve bilen bir insan 2. sistemi önerir. Değil mi @Recep Baltaş ?

Hocam siz beni yanlış anladınız. Ben sizin yazdığınız marka/model'e kötü demedim ki. Fan sayısıyla soğutmanın doğru orantılı bir şekilde artacağını zannetmiyorum. En dandik bir 3 fanlı soğutmadan bahsedeyim, 3 fanlı fakat kötü performans veriyor. Ben sadece fan sayısı arttıkça dezavantajlarında artacağını belirtmek istedim. Örneğin; kasamda 2 radyatörlü bir soğutucuya yer yok gibi..

Önerebileceğiniz bir sıvı soğutma var mıdır? Vatan Bilgisayar veya Eksen Bilgisayar'dan.

Elbette ekran kartının Render'a katkısı var fakat Render'da işlemcinin daha önemli. Ayrıca bu kullanılacak programlara göre de değişir.

İşlemcinin grafik yongasıyla oyun oynanmamasının sebebi yüksek 3D grafiklerin olması. Render'da böyle bir durum söz konusu değil.

Sorumu tekrarlıyorum;
Önerebileceğiniz bir sıvı soğutma var mıdır? Vatan Bilgisayar veya Eksen Bilgisayar'dan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…