Herkese merhabalar öncelik bu konuyu açmadan yaklaşık 30 tane sekmeden 3-4 gündür araştırıyorum fakat cevabı bir türlü bulamadım. Kafam karışık. Bu konuda tecrübeli uzman birisi bana yardımcı olursa çok sevineceğim.
Asus g751jy 2014-2015 yıllarının bilgisayarı olduğu için bu ekran kartı ile günümüz oyunlarında 60 fps üzeri sabitlemek imkansız. Örnek olarak Assasins Creed : Oddesey oyununda low ayarlarda bile fps 50-60 arasında geziniyor. Kullandığım 10 yıllık monitörde youtube'de video izlerken bile yırtılmalar oluyor. Artık cidden sıkıldım ve monitörü değiştirmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi nvdia freesync'i son zamanlarda desteklemeye başladı. Bu konuda videolar sitede, youtube kanalında mevcut bunu biliyorum. Nvdia 10x veya 20x serileri bu özelliği destekliyorlar. Yani şuanda piyasada bulunan 800-900 liralık freesync destekleyen monitörlerden alıp bu ekran kartlarıyla
kullanabilme şansımız var.
Benim sorunum ise nvdia 980m bu olayı desteklemiyor 980m maxwell gpu olduğu için bu olaya dahil değil. Fakat nvdia g-sync destekliyor. Yani 980m, 970m, 965m olan dizüstü bilgisayarları g-sync monitörlere bağlayıp kullanılabilir.
Bu g-sync türleri 3 farklı türü var.
ultimate gsync : 1000 nit en iyi monitörler
normal gsync : Olması gereken orta halli monitörler (300testten geçmiş)
gsync compatible : uygun fiyatlı yırtılma falan yapmayan temel işlevi olan ama 300 testten geçmiş olmayan monitörler.
Bu g-sync compatible ile freesync destekleme olayı aynı şeyler mi? 980m ekran kartı ile g-sync compatible monitör kullanabilir miyim? Bilgisayarımda mini displayport portu var. minidisplayport-displayport kullanarak aşağıdaki monitörle veya önerebileceğiniz bir monitörle g-sync kullanabilir miyim?
Benim istediğim tam ortada bulunan laptop pc connected to g-sync monitor
Burada ise g-sync compatible nedir ne değildir, tarihi falan anlatmış. İngilizcem tam olarak yetmedi anlamak için. G-sync compatiable ile freesync monitörlerin nvdia gpularile
çalışmabilmesi aynı şeyler mi? Sanki burada öyle söylemek istemiş. Asıl kafamı karıştırsan şey bu yazı oldu. Bu yazıdan bunu anladım.
Şimdi araştırdığım kadarıyla mesela bu monitör g sync compatible olarak görünüyor. Acer Nitro VG252QPbmiipx 24.5" 144Hz 2ms
Bu monitör ise sadece ''freesync destekli''
Dell SE2419HR 23.8" 75Hz (HDMI+D-Sub) FreeSync Full HD IPS Monitör
Sanırım acer nitroda minidisplay-display üzerinden bağlasam çalışma ihtimali var ama dell'in monitörüne hdmi bağlasam destek yok. Doğru mudur? Acer monitörün çalışacağına emin olabilir miyim? Ya da onlar olmaz şu olur diyeceğiniz aşırı pahalı olmayan monitörler var mı?
Umarım sorumu ve sorunumu anlayan biri çıkmıştır. Yardımınızı bekliyorum.