Merhaba arkadaşlar. Yarın teknobiyotikten başlıkta belirttiğim sistemi sipariş edecegim. Sizden ricam sistemi yorumlamanız olacak.
İ7 4790k işlemci
Asus z90 pro gamer anakart
Gskill 8x4 32GB RAM
Wd 1 TB HDD
Samsung 850evo 250GB SSD
Aerocool gts black edition 1100w kasa
Corsair h80i sıvı soğutma
Gtx 980Tİ ekran kartı
Arkadaşlar böyle bir sistemin performansı nasıl olur? Ekran kartını hangi marka almalıyım? RAM olarak GSkill'in mavi siyah kırmızı gibi değişik RAM'leri var. CL 15 ve CL 16 arasındaki fark nedir? Ayrıca anakartım 2800MHz RAM destekler mi? Sitede sadece corsair H80i var. Bu sistem için yeterli mi h110 falan mı almalıyım? Usta arkadaşlar sorularımı cevaplarsa sevinirim biran önce sipariş etmek istiyorum.
1) Oldukça yüksek performans veren bir sistem olur.
2) Cl15 ve Cl16 ramlerin verdiği gecikme değeridir. Bu değer ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.
3) Overclock ile destekler.
4) H80i oldukça yeterlidir, hatta sıvı soğutma yerine bol ısı borulu bir hava soğutmada kullanabilirsiniz.
1600mhz bi ram gayet yeterli olucaktır ama takıntılıysan bu konuda overclcock yaparak yükseltebilirsin. 4790k işlemci kullanıyorum bende cooler master 212 hyper evo gayet yeterli geliyor sıvı soğutmaya pek gerek yok. cl9 ram alman daha iyi olacaktır g-skill'in ramleri falan gayet hesaplı ve cl9. Bende sistem topladım ve gtx980 ti alıcam ama asus'un strix modelini bekliyorum Türkiye'ye gelmesini hemen alma gibi bi düşüncen yoksa sen de bekle derim ya da en kötü msi gaming 6g al referans alma aşağı yukarı aynı fiyatlar zaten
1) Oldukça yüksek performans veren bir sistem olur.
2) Cl15 ve Cl16 ramlerin verdiği gecikme değeridir. Bu değer ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.
3) Overclock ile destekler.
4) H80i oldukça yeterlidir, hatta sıvı soğutma yerine bol ısı borulu bir hava soğutmada kullanabilirsiniz.