GTX serisi ekran kartı soğutma

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar GTX600 ve 700 serilerinin en iyi soğutmasını msi mi, yoksa Asus mu yapıyor? Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün Asus ve msi HD7790 incelemesinde msi'ın kendine özgü fan tasarımından bahsetmeleri (00:05:25) dikkatimi çekti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS daha iyi soğutmaya sahip, kullanılan teknolojiler onu gösteriyor. Daha fazla bu konuyu tartışmayalım, tekrar söylüyorum kartların içine baktığımız zaman MSI'ın geçebilmesi için hiç bir neden yok.
Lütfen bu teorinizi ASUS'un doğrudan temas eden borularına dayandırdığınızı söylemeyin.

Evet. Onu kastetti. Sorun nedir?
Arkadaş tamamen yanılıyor, MSI her şekilde ASUS'dan daha üstün. GTX 770 ile ilgili veriler yetmediyse bir alt sürümü olan GTX 760'a bakalım hep birlikte.

Öncelikle Sıcaklık Değerleri;
GPU Temperature Comparison
IdleLoad
MSI GTX 760 Gaming
29°C69°C
NVIDIA GTX 76036°C82°C
Gigabyte GTX 760 OC36°C68°C
Palit GTX 760 JetStream35°C73°C
EVGA GTX 760 SC33°C72°C
ASUS GTX 760 DC II OC
29°C68°C
ASUS sadece "1" derece farkla önde gözüküyor AMA birde ses değerlerine bakmak gerek değil mi?

MSI GTX 760 Gaming doluluk altında sadece ve sadece 27 dbA(1) gürültü yaparken ASUS tam 33 dbA(2) gürültü çıkarmakta. 1 derecelik bir ısı farkı için 6 dbA'lık bir gürültü farkı gayet uygun.
(Kaynak 1 - Kaynak 2)

Hazır başlamışken birde 600 serisinden bir kart olan GTX 680 leri karşılaştıralım.
GPU Temperature Comparison
IdleLoad
MSI GTX 680 Lightning
34°C65°C
MSI GTX 680 TwinFrozr III30°C64°C
ZOTAC GTX 680 AMP!34°C75°C
Palit GTX 680 JetStream33°C78°C
AMD HD 797045°C78°C
NVIDIA GTX 68045°C85°C
ASUS GTX 680 DirectCU II
33°C70°C
AMD HD 797045°C78°C
Ses değerlerinde ise sadece 1dbA'lık oynama ile ASUS daha sessiz, ama 5 derecelik sıcaklık farkıyla MSI bunuda kapatmış durumda.

Teşekkürler.

Evet onu kastettim.

Tamam diyelim boruların doğrudan temas etmesi çok az fark yaratıyor, ancak MSI daha iyi demek yanlış oluyor. Çünkü sadece bu iki soğutucu arasında boruların doğrudan temas etme özelliği dışında hiç bir fark yok. İkisinde de 5 tane ısı borusu var ve aynı çoklukta ısı yaprakları var. Aynı sayıda, aynı boyutta fanlar var. Az da olsa doğrudan temas etme teknolojisinin daha avantajlı olduğunu düşünürsek "MSI tabii ki de daha iyi" demek biraz yanlış oluyor.

Evet onu kastettim.

Tamam diyelim boruların doğrudan temas etmesi çok az fark yaratıyor, ancak MSI daha iyi demek yanlış oluyor. Çünkü sadece bu iki soğutucu arasında boruların doğrudan temas etme özelliği dışında hiç bir fark yok. İkisinde de 5 tane ısı borusu, var ve aynı çoklukta ısı yaprakları var. Aynı sayıda, aynı boyutta fanlar var. Az da olsa doğrudan temas etme teknolojisinin daha avantajlı olduğunu düşünürsek "MSI tabii ki de daha iyi" demek biraz yanlış oluyor.
Yalnız ben boru sayısına cartına curtuna göre değil de doğrudan verilerle konuşuyorum. Bu yüzden sizin dediğiniz şey "oo beyler 2gb asus aldım, referans tasarım ama onun ne olduğunu bilmiyorum, neyse 2gbmış buda bir şeydir hemde asus yaa" demek gibi bir şey.

Yalnız ben boru sayısına cartına curtuna göre değil de doğrudan verilerle konuşuyorum. Bu yüzden sizin dediğiniz şey "oo beyler 2gb asus aldım, referans tasarım ama onun ne olduğunu bilmiyorum, neyse 2gbmış buda bir şeydir hemde asus yaa" demek gibi bir şey.

RevoLand
bu iki kart birbirine çok yakın. Ama Çizgi yüzünden Asus'u seçmek daha mantıklı. MSI'ın servisi aşırı kötü ve ilgisiz.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı