GTX ve RTX farkı nedir?

Bütçe
4000-6500 TL

Sormak

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Bu yüzden ekran kartlarına bakıyorum. GTX ve RTX'in farkları nelerdir hangisi daha çok alınmaya değer? Bu arada Markası NVIDIA olacak!

Öncelikle merhabalar oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Bu yüzden ekran kartlarına bakıyorum. GTX ve RTX'in farkları nelerdir hangisi daha çok alınmaya değer? Bu arada markası NVIDIA olacak!

GTX ve RTX arasında çok bir fark yok, RTX oyunlarda aydınlatma ve yansıma desteği veriyor
Fakat şuan RTX kartlar daha güncel ve yeniler RTX alman daha sağlıklı olacaktır.

RTX ekran kartlarında RTX(ışın izleme) ve DLSS teknolojileri var.

Öncelikle merhabalar oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Bu yüzden ekran kartlarına bakıyorum. GTX ve RTX'in farkları nelerdir hangisi daha çok alınmaya değer? Bu arada Markası NVIDIA olacak!

Selam, ne beklediğine bağlı. 1,5 yıldır GTX 1660 Super kullanıyorum aslında performansından memnunum ancak 4K monitör almamla 1660 Super'in 4K'da ölü olduğunu fark ettim. Yoğun bir düşünce süreci ardından bugün RTX 3070 Ti siparişini verdim. Beklentilerin günümüz oyunlarını 1080P'de yüksek detaylar oynamaksa üstesinden gelir. Ne kart alacağına göre de değişkenlik gösterir. RDR2 gibi oyunlarda ekran kartım yüksek ayarlarda ölüyor. 1650'i veya 1050 Ti'ı düşünemiyorum. RTX'e geçme imkanın varsa geç derim seni üzmez en azından bilgisayar başına oturduğunda bu oyunda ne FPS alırım düşüncelerini ortadan kaldırır kafan rahat olur.

Öncelikle hayırlı olsun ne kadara aldınız?

Fortnite ve Dead By Daylight için düşünüyorum ben.

GTX 1060 ve 1650 arasındaki farklar var mı baya? ikisi arasında kararsız kaldım sizce hangisi alınmaya değer?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…