GTX1050 250W Yeterli midir?

Eren Kaya

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba benim sorum şu, ben GTX 1050 aldım ve param bitti, elimde de 250W PSU var.
GTX 1050 250W PSU ile çalışır mı?
Bir yerde 300W ile yeterli derecede çalışacağına dair bir yazı okumuştum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum o biraz diğer bileşenlerine bağlı. PSU eski olur yetmez, işlemci eski olur çok güç çeker yetmez.

Kardeşim 250W PSU lar genelde kalitesiz olur. Bunun sana vericeği 12W kanalından 180-200W gibi birşey buda baya riskli olur. Sana tavsiyem bir internet kafedende olsa 2. elde olsa en azından bir 400W bir PSU alman olucaktır.

250w güç kaynağı oyuncul sistem için yetersiz kalıcaktır kaliteli bir 400w veya 500w güç kaynağı işini görecektir.aksi takdirde ekran kartın düzgün çalışmayabilir veya yepyeni ekran kartını bozabilirsin ben bu riski almazdım.

Ha şunu söylemeyi unutmuşum 80+ Bronze veya 80+ sertifikasının alamayan güç kaynakları en fazla yazan değerinin 12V kanalında %75-%76'sını verir ki 300W olmuş olsa bu güç kaynağın, tam yük altında en iyi ihtimal ile 230W güç verecektir. Şöyle bir düşünecek olursak 75W ekran kartı 80W-100W arasıda anakart tüketecektir bunun daha işlemcisi var, SSD'si var, HDD'si var, kasa fanlarını falan da sayarsak ya kılı kılına yetecektir yada eksik kalacaktır. (Bilgisayarın boş halini katmıyorum bu hesaplamaya)

Yanlış. %75, %80 gibi verimlilik değerleri şebekeden çektiği elektriğin verimliliğidir.

%80 verimli bir güç kaynağı eğer PC 100 Watt güç istiyorsa şebekeden 125W çekecektir. 80+ sertifikası olmayıp yazdığı gücü verebilen güç kaynakları da var.

Hocam kesinlikle en az Aerocool VX 400W almalısın kesinlikle işini görecektir. (120TL)

Dostum tabiki öyle ama sağlıklı çalıştırma koşulları bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…