Tamam da ozaman ben de diyorum ki neden gtx 1060 tercih edeyim fps ye cf ya bakmıcaksak aynı performans siz neden 1060 tercih ettiğinizi açıklamıyorsanız siz markacı olursunuz.
Ben ileride aynı kartı takmayı düşünmem o yüzden SLİ desteğini umursamam, nVidia'nın driverları daha çok hoşuma gidiyor. Bunlar bana zaten yeter ama isterseniz maddeleri çoğaltayım.
Ve demin açılan başka bir konu olan '3500tl masaüstü sistem' adlı konuda bütçeyi zorlarsanız GTX
Ben ileride aynı kartı takmayı düşünmem o yüzden SLİ desteğini umursamam, nVidia'nın driverları daha çok hoşuma gidiyor. Bunlar bana zaten yeter ama isterseniz maddeleri çoğaltayım.
Evet bunlarla gelin o zaman ve ben CF umursuyorum bu benim seçimim ve driverlarda amd arayı baya bi kapattı zaten wattman falan kolay OC imkanı dersen de ben amd tercih ederim.
Sizin dediğiniz şeyleri onayladım zaten özellikle Dx 12 performansına itirazım yok fakat AMD'ye karşı bu yıl biraz tavırlı olmak normal çünkü AMD'nin bu yıl ürettiği en yüksek kart RX 480 ancak 1060'la yarışıyor veya geçiyor ama 1070 ile 1080 ile yarışabilecek kart daha çıkarmadı çıkaracak mı bilmiyorum üst seviye ekran kartı piyasası zaten nVidia'nın elinde olduğu için fiyatları da yükselttiler bu yüzden AMD'ye karşı cidden soğudum tamamen fiyat performans kartlarına odaklanmış durumdalar biraz tadı kaçtı bunu kabul etmenizi istiyorum sizden.
Evet bunlarla gelin o zaman ve ben CF umursuyorum bu benim seçimim ve driverlarda amd arayı baya bi kapattı zaten wattman falan kolay OC imkanı dersen de ben amd tercih ederim.
İşte ben AMD tercih edemiyorum maalesef çünkü alacağım ekran kartı GTX 1070 ve AMD'nin bunla yarışacak bir kartı olduğunu sanmıyorum varsa da ben bilmiyorumdur bu yüzden istesem de AMD tercih edemem ve bu yüzden dediğim gibi bu yıl AMD alınmasına biraz karşıyım sanki aralarında anlaşmışlar da biri yüksek seviye kartları diğeri fiyat performans kartlarının piyasasını almış gibi bir ortam var şu anda.
Aksine AMD'ye olan güvenim yerine geldi benim. Ben de Nvidia kullanıyorum. R7 250 ile bayağı sorun yaşamıştım. Ancak benim sorun yaşadığım zamanlardaki sürücüden eser yok. Sürücü ve yazılım desteği gayet iyi AMD'nin.
Yüksek seviye ekran kartı da elbette çıkaracak. Sadece en çok satın alım orta segmentte olduğundan önce bu modeller çıkarıldı. Zaten biz de 1070 veya 1080 ile değil, 1060 ile karşılaştırıyoruz. Firmaya olan bakışınız tek bir karta bakışınızla aynı olmamalı.
Bunu ben de diyorum amd nin yüksek performansa odaklanmasını isterim ama Zaten Rx 480 i 3000 tl ye satılmıyor bundan performanslı arıyorsanınız nvidia tercih edeblirsiniz
GTX 1060 daha önde gibi gözüküyor ancak iki kartın birbirlerine Diretcx 12 dahilinde de bazı oyunlarda üstünlükleri söz konusu. Örneğin Hitman, Doom Vulkan gibi Directx 12 oyunlarda RX 480'in ciddi farkını görüyoruz. Öte yandan Tomb Raider yine Diretcx 12 oyunda bu kez de GTX 1060 farkını ciddi bir şekilde görüyoruz. Ama ben dün RX 480 4 GB modelinin dün 880 TL civarında satıldığını görünce taktir ettim. 4 GB modeli de olsa son derece uygun geldi.
GTX 1070 ve GTX 1080'nin rakibi mutlaka çıkacaktır. Vega mimarisiyle RX 490 ve 490X gelecek büyük ihtimal. RX 480 ve GTX 1060 arasındaki farkları söyliyeyim. GTX 1060 DX 11 oyunlarda daha iyi performans, biraz daha düşük güç tüketimi, ShadowPlay. RX 480'nin avantajları Vulkan, DX 12, FreeSync ve CF olabilmesi. Bu etmenlere göre seçim yapacaksınız. Benim tercihim RX 480 olurdu.