GTX1070 için 800TL monitör tavsiyesi

Bloodstone

Hectopat
Merhabalar. Dün açtığım konuda FPS düşüşü yaşadığımı söylemiştim ve yorumlardan da yola çıkarak yeni monitör almaya karar kıldım. 800-900 civarları zorlar biraz ama olabilir. Yine de arada çok büyük bir fark olmazsa 600-700TL bir monitör atabilirseniz sevinirim. 75Hz daha mı iyi olur yoksa Nvidia Denetim Masası ekran bölümünde bulunan özelleştir seçeneğinden Hz arttırabilir miyim? İyi günler.

Sanırım ekran kartınız tam olarak çalışmadığı için FPS düşüşü yaşıyorsunuz. Maalesef GTX1070 için en az 144Hz bir monitör almalısınız. O bütçeye alacağınız bir monitör bu sorunu ortadan kaldırmayacaktır diye düşünüyorum. Bütçenizi kesinlikle arttırmalısınız. İndirimde 900-1000TL arası çok rahat bir 144Hz monitör bulabilirsiniz.

75Hz monitörü alıp overclock yapmayı umuyordum. 144 FPS almayı ummam. Zaten biraz daha profesyonel işi gibi geldi bana. Öyle midir yoksa 144Hz yerine 60Hz 1440p daha mı mantıklıdır?

Eğer çok fazla rekabetçi oyunlar oynamıyorsan 2K monitör daha iyi bir seçim olur. Fakat 2K monitörler bütçeni aşacaktır.

1080P monitör alman pek bir şey değiştirmeyecek. İşlemcin ve RAM miktarın yetersiz kalıyor, yine darboğaz ve FPS drop sorunları ile karşılaşacaksın. AC Origins'i 1080P'de stabil 60 FPS oynamak için i7 6700 veya 7700'e yükseltmen şart diyebilirim. Diğer bir alternatif ise işlemciyi yükseltmeyip monitör alacaksan 2K monitör almanı öneririm. RAM'i de bir süre sonra 16 GB'a yükseltirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…