GTX1070 ve 1080p monitör uyumu

EisenHertz

Megapat
Daha fazla  
2 ay sonra GTX1070 ve RYZEN sistem toplayacağım. Sistem tamamen oyun odaklı fakat aklımda birkaç pürüz var. 2 ay için erken konu diyebilirsiniz ama bu sistem tavsiye konusu değil. Kafamdaki sorunları yazacak olursam;

Monitörüm : Samsung T22C300

Monitörüm üst seviye değil ve 1080p. GTX1070 bu monitörde kullanacağım. 2 - 3 yıl sonrasını da hesaba kattım ama şimdilik bu monitörde GTX1070'den randıman alabilir miyim?

1080p'de kart darboğaz durumunda AMD RYZEN 1500X veya 1600X almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1070-1080 gibi güçlü kartlar 1080p çözünürlükte illa ki tam randımanlı çalışmayacaklardır. (güçlü bir işlemci ile kullansanız dahi) Zaten 1080p de de kullanmanın bir mantığı da yok.

Yapmanız gereken DSR ile 2K çözünürlükte ultra detaylarda kullanmak.

GTX1070'i FullHD de çok iyi bir şekilde kullanırsın, benim OC yaptığım GTX1080'im bile FullHD açılabilecek en son ayarlarda genelde %80-90 kullanılıyor kaldı ki Witcher gibi GTA5 gibi grafik şovu yapan oyunlarda çok rahat %100'e çıkıyor.
FullHD için çok ideal bir kart 1070, sadece şunu bekleme; ''ben 1070 alayım ayarlarıda kısayım bütün AAA oyunları 200 FPS oynayayım'' böyle bir durum söz konusu değil çünkü çoğu oyun motoru daha iyi grafikler için optimize edilmiştir daha yüksek FPS için değil.
Kafandaki soru işaretleri için MSI GTX 1080 Gaming X Deneyimlerim(9 Oyun İçi Video) bu konuya da bakabilirsin.

Yorumlar için teşekkür ederim. Genelde AAA oyunlar oynayacağım araştırdım biraz GTA V 'de falan düşük GPU kullanımı vs sorunlarla karşılaştım. Seçeceğim 2 işlemci ile uzun vadede sorunsuz götüreceğine inanıyorum.

GTX 970 bile 1080p için fazlasıyla yeterli. 1070 bütün oyunları son ayarlarla oynarsın 1-2 oyun hariç
Nedir onlar?

Arkadaşlar bilmiyorsanız, yanlış cevap vermeyin. Biraz daha bilgi edinin. GTX 1080 bile 1080P'de hiç bir sıkıntı çıkarmaz, sadece tam randımanlı çalışmaz, işlemcinin %100'ü kullanılırken ekran kartının %70'i falan kullanılır, yani darboğaz olur ama darboğaz da sizin abarttığınız kadar bir şey değil. Grafikleri artırarak ekran kartı kullanımını artırabilirsiniz. Hatta uzun ömürlü olur sistem, ekran kartını değiştirmeye gerek kalmaz, işlemciyi güncelleyerek ileride rahat edersiniz. DSR'a da gerek yok, bir yırtılma vb. bir sorun meydana geliyor mu diye bakarsınız, eğer olmuyorsa devam edin.

Alırsında ne gerek var? Aynı performansı 1060 alsanda alacaksın. Adamlar 2K için üretmiş 1070'i sen 1080P'de kullanarak gereksiz para israfı yapıyorsun.

Alırsında ne gerek var? Aynı performansı 1060 alsanda alacaksın. Adamlar 2K için üretmiş 1070'i sen 1080P'de kullanarak gereksiz para israfı yapıyorsun.

4 - 5 sene sonraki bir oyunu 2K da oynayabileceğimi sanmıyorum. Şimdiden alıp donanım değiştirmeyeceğim. DSR ile 2K yaparım 5 sene sonrada 1080p ile yüksek ayar devan ederim diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…