GTX1070 vs R9 390X

Bugün tanıdığım bir bilgisayarcıya gittim. Bütün distribütör firmalar ile alakadar. Bütün firmaları aradık en erken 1 ay en geç 2 ay dediler. EVGA'nın distribütöründen tutun ASUS'a kadar hepsinle iletişime geçtik. Sizce en erken 1 ay ekran kartsız olarak mı geçinmeliyim yoksa R9 390X alıp yoluma bakmalımıyım? Bu karşılaştırma performans karşılaştırması değil, bekleyip beklememe ile ilgili. Zaten Ekim'de bilgisayar raflara kalkacak malum büyük sınav geliyor.

R9 390x in rakibi Gtx 980 ve yeni çıkacak Rx 480 dir.Gtx 1070 in ise Gtx 980 ti , Gtx Titan X ve Amd Fury modelleridir.
gtx 1070 1080'in alt sürümü değilmi zaten? 2x RX 480 1080'ini geçtiğine göre amd'yi biraz küçümsemişsiniz gibi geldi.

2X RX 480 GTX 1080'i geçiyor ama hangi oyunda geçiyor ? hangi sürümde geçiyor ?
Bunları düşündünüz mü hiç ?
Adamlar 1 milyarlık anakartla , 2 milyarlık işlemciyle %100 verim alıp crossfire yapıyor.Birde üstüne kendi desteklediği oyunda DX 12 destekli full optimizasyon ile anca 3-5 fps fark atabiliyor.
Bunun uzun vadede elektrik faturasınada yansımasını unutmayın. Fazla sıcaklık ile daha yoğun masraf gerektiren , işlemci ve gpu ömrünü kısaltan , her oyunda desteklenmediğinide hatırlatayım.

Şuanda 480 ilk ekran kartı bunun X leri ve 490'ları olucak siz bunları düşünüyormusunuz?

gtx 1070 1080'in alt sürümü değilmi zaten? 2x RX 480 1080'ini geçtiğine göre amd'yi biraz küçümsemişsiniz gibi geldi.

Amacım Amd'yi küçümsemek değildi.Amd'nin Nvidia karşısındaki rakiplerini söyledim ki zaten bu söylediklerim yanlış değil.Ayrıca doğru söylüyorsunuz 2x Rx 480 = Gtx 1080'le eşit hatta geçtiği söyleniyor fakat kart çıkmadan tam emin olamayız.Kısaca Rx 480'i küçümsemedim ki sonuçlar doğru çıkarsa eğer 1070 ve 1080'den güçlü olduğu bile söylenilebilir f/p konusunda.

Ben zaten olmıyacak demedim ki
Neden sadece bir noktaya takılmışssınız anlıyamadım. RX 480 , GTX 1070 ve 1080'in rakibi değil.
Bunu crossfire ile geçmekte tam olarak karlı değil. Ben bunu belirttim.

@Cynara Valla artık orasına karışmam ben. Biz diyeceğimizi dedik. Artık hangisini alıp hangisini almamak, bilgisayarı kullanıp, kullanmamak tamamı ile size kalmış bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…