GTX1080 i7 7700 sistem nasıl?

Kabaca şöyle bir şey hazırladım:

Nano burada ucuz diye çok öneriliyor ama distribütör garantisi yok. İtopya'dan topladım. Parçaları alırken montaj derdin yoksa en ucuz garantili yerlerden alarak toplaman daha iyi olur tabi.

Ekran kartında 200 lira cashback var:
Uygun Nitelikli Ürünler - MSI Promotions

Kasa koymadım ama orada Nano'yu tercih etmende bir mahzur yok S340 Elite(386 TL) işini görür bence:
Ürünler - Nanokatalog Teknoloji Alışveriş Sitesi

2k Gsync'da en uygun Dell (+2490 TL) gibi duruyor ben Agon siparişi verdim o biraz daha pahalı 24" çok büyük dert değil ama sorun edecekseniz 27" Gsync olmayan bir 2k da alabilirsiniz daha doğal olur.
Dell S2417DG 23.8" 1ms (HDMI+Display) G-Sync WQHD Oyuncu Fiyatı

Bu haliyle sistem 8.290 TL duruyor. Eğer bütçe sorunu oluşursa HDD ve SSD'yi ucuz diye Nano'dan alabilirsin daha az sorun oluşturacak parçalar.

600W Psu yeterli olacaktır ama OC yaptığında 3,9 ghz'de ne kadar güç çekiyor emin değilim 8/16 R7'ler 200W'ye yakın güç çekiyordu. R5 6/12 için 600W 12V'de 550W sağlayan PSU yeterli olacaktır gibi geliyor bana ama için rahat edecekse 12V'den 600W sağlayan bir PSU'da bakabilirsin. Aynı PSU'nun 700W versiyonu da var oda çok pahalı değil. Başka markalara özellikle Corsair'e de bakabilirsin.

Hocam peki neden i7-770k değil de Ryzen 5,

Ben de şöyle bir şeyde düşünüyorum

Dosya Ekleri

• IMG_0772.JPG
    74,7 KB · Görüntüleme: 63
Param olsa paylaştığım sistemi kendime alacağım, neden bu kadar şüphe duyuluyorsa. Oturdum kendime toplar gibi topladım.

Ryzen 5 2K'da kesinlikle üzmez.
Hocam nanokatolog işi yaş iş ya o yüzden sıcak bakmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…