GTX1080 Ti 2024'te alınır mı?

erşan abi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Ryzen 5 7500F | RTX3070Ti | GIGABYTE A620M S2H | XPG 32GB 6000MHz | Thermalright Phantom Spirit 120 SE | FSP 650W

Konsol: XBOX Series S

Ekipman: MCHOSE X75 Keyboard | MCHOSE L7 Pro | HyperX Cloud II | GIGABYTE M28U 28" 4K 144hz / Samsung Odyssey G3 27'' 165hz
Meslek
Öğrenci
Merhaba herkese, şu an RTX3050 kullanıyorum ancak benim için gereksiz teknolojilere sahip ve güçsüz bir kart olduğunu düşünüyorum. Oynadığım oyunları rahatlıkla çalıştırabiliyor ancak zaten League of Legends ve CS2 tarzı oyunlar oynuyorum. Nadiren Call of Duty Warzone falan oynadığım oluyor en fazla. Elimdeki kartı eski ama güçlü bir kart ile değiştirmek istiyorum ve GTX1080 Ti hatırladığım kadarıyla zamanında çok güçlü bir karttı. Hala alınır mı? Merak ediyorum, RTX3050 ile devam mı etmeliyim yoksa cebime biraz da para kalacak şekilde 1080 Ti'a geçmek daha mı mantıklı?

1080 ti çok güçlü halen fakat artık biraz fazla eskidi. İkinci el alırsan kartların ömürlerini de göz önünde bulundurman gerekir.

YouTube'da GTX 1080 TI vs RTX 3050 videosunda GTX 1080 TI kat kat fps fazla alıyor.

Alınır ancak nasıl kullanıldığı önemli.

YouTube'da GTX 1080 Ti vs RTX 3050 videosunda GTX 1080 Ti kat kat FPS fazla alıyor.

3050 liyle karşılaştırmak mantıksız bence 3050 direk çöp zaten.

İfadeler: YLN

Alacak iseniz kesinlikle 0 ekran kartı alın 2. el ekran kartı almayayın bence tavsiye etmiyorum.

3050 biraz güçsüz bir ekran kartı olmasına rağmen bahsettiğiniz oyunları rahatça oynatabilir. RTX teknolojisinden vazgeçmek de biraz saçma olur.(kendim de 1080 Ti var evet cidden güçlü amiral bir ekran kartı ama eskidi be abi)

Ya cidden 1080Ti ile 3050'yi mi karşılaştırıyorsunuz?
Kesinlikle alınmaz, çok daha iyi alternatifler var (RX 6600)
Fosil kart zaten, ve beslemek için nükleer bir santrale ihtiyacınız var. DLSS yada FSR3 gibi teknolojileri kaçırmış olursunuz.
Kısa cevap: hayır, uzun cevap: HAAAYYYIIIIRRRR!

Güncelleme.
Arkadaşlar araştırmalarım sonucunda şu kanıya vardım ve aynı soruyu düşünenlere cevap olması adına buraya yazmaya karar verdim. Öncelikle GTX1080 ve 1080 Ti ekran kartları zamanının amiral gemisi kartlardır. Baktığım zaman RTX3050'den kat kat daha güçlü olduklarını gördüm, zaten alma isteğim de bu yüzdendi. Ancak durumu sadece FPS odaklı değil de tüketim ve yenilik olarak ele aldığımda RTX3050'nin benim için çok daha iyi bir seçenek olduğunu fark ettim. Tekrar söylüyorum "benim için". Sebeplerime gelecek olursam, kasamda güncel olarak 600W bir güç kaynağı kullanıyorum ve gayet yeterli oluyor ancak GTX1080 veya 1080 Ti alacak olursam en başta güç kaynağımı değiştirmem gerekecek çünkü güç tüketimi RTX3050'ye göre aşırı fazla. En başta benim elektrik faturama yansıyacak gereksiz bir kullanım olacak. İkinci sebep olarak kartın 2016 da duyurulması ve RTX teknolojisi çıktığında üretiminin durmasını alabilirim. Anlayacağınız bulabildiğiniz en yeni ve kutusunun jelatini bile sökülmemiş olan GTX1080 Ti bile en az 4 yıllık ki öyle bir kutu bulursanız zaten ödemeniz gereken fiyat da hayli artacaktır. Üçüncü ve en öznel sebebim ise bu denli güçlü bir karta ihtiyaç duymuyor olmamdır. LoL ve CS2 oynamak için zaten yeterince güçlü bir karta sahibim ve hiçbir sorun yaşatmadı bana.

Tekrar belirtmek isterim ki, RTX3050'nin asla 1080 veya Ti gibi bir kart ile performans konusunda baş edemeyeceğini biliyorum ancak RTX3050'ye karşı anlamını bilmediğim şekilde beslenilen nefretin de farkındayım. RTX3050 güçsüz bir kart değildir arkadaşlar. Bunu da RTX3050'ye çöp diyenler için buraya yazıyorum. 60FPS'i veremediği hiçbir oyun göremedim şu ana kadar.

Kısaca RTX3050'den GTX1080 veya 1080 Ti'a geçmek gerek öznel gerek nesnel sebeplerden dolayı bana çok mantıklı gelmedi.

sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…